MAN 50-tonner voor Theo Pouw
| 11:54 | Korneel Luth

MAN 50-tonner voor Theo Pouw

Een nieuwe dikke Duitser voor de Theo Groep uit Utrecht: deze MAN TGS 50.480 10×8 WSA.

De Theo Pouw Groep uit Utrecht nam onlangs een imposante nieuwe MAN-kipper in gebruik. Deze vijftigtonner heeft vier aangedreven assen en een vermogen van 480 pk.

De MAN is van het type TGS 50.480 WSA. Dat laatste staat voor een wide-spread aangedreven tandemstel en een extra midscheeps geplaatste liftbare gestuurde voorloopas.

Wierda Voertuig Techniek

Dit type wordt als 8×8 geproduceerd door MAN waarna Wierda Voertuig Techniek in Joure het voertuig aanpast naar de wensen van de Nederlandse klanten.

De sturende en liftbare midden-as van Wierda Techniek kan in het terrein gelift worden. De achterste twee aangedreven assen zijn in wide-spread configuratie gebouwd en zijn hydraulisch geveerd. Dankzij die vering kan de MAN volledig waterpas worden gesteld voordat er gekiept wordt. Dit verhoogt de stabiliteit en veiligheid van het kippen.

MAN 50-tonner voor Theo Pouw
Uiteraard let je als chauffeur erop dat je op een stabiele, vlakke ondergrond staat voordat je gaat kiepen. Maar een helpend handje van de techniek is niet verkeerd.

Wendbaar: 4 van de 5 assen gestuurd

Wierda heeft de truck niet alleen stabiel gemaakt. De MAN TGS is ook wendbaar aangezien de laatste as gedwongen meestuurt. Daarmee worden vier van de vijf assen bestuurd en dat zorgt voor een minimale verstoring van de ondergrond. Bijkomend voordeel is dat bandenslijtage door wringing hiermee ook wordt voorkomen.

Door deze aanpassingen voldoet de MAN aan de voorwaarden die gesteld worden in ons land om met vijftig ton GVW te rijden. Dit betekent een hoog laadvermogen, wat het aantal benodigde transporten per project verlaagt.

MAN 50-tonner voor Theo Pouw
De eerste drie assen zijn gestuurd, evenals de achterste.

Dikke wielen

Voor het zware off-road werk is de MAN voorzien van 24-inch wielen op de aangedreven achterassen. In combinatie met de extra brede voorwielen ontstaat daardoor voldoende drijfvermogen en tractie voor het zwaarste terreinwerk in de zandbanen.

De MAN-truck is voorzien van kipperopbouw van HSM uit Utrecht. Deze opbouw heeft van aluminium milieukleppen voor het afdekken van de lading. Deze afdekking kan net als de bediening van de kipperopbouw vanuit de cabine worden bediend. De MAN TGS werd geleverd door MAN Trucks-dealer Rosier van den Bosch in Utrecht.

Theo Pouw Groep

De Theo Pouw Groep heeft verschillende MAN’s in vloot: trekkers, betonmixers en kippers in diverse configuraties. De Theo Pouw Groep heeft een eigen wagenpark van 125 eenheden waarbij ook andere merken vertegenwoordigd zijn. Het grootste deel is uitgevoerd als kipper voor het vervoer van primaire en secundaire bouwstoffen.

De Theo Pouw Groep werkt voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. De activiteiten variëren van transport tot aan het bewerken en reinigen van grond en recycling van bouw- en slooppuin. Ook levert men betonproducten op maat en zijn er diverse containerterminals waar het zeecontainertransport van de klanten van begin tot eind wordt verzorgd. 

MAN 50-tonner voor Theo Pouw
Hoog op de poten, dat staat deze MAN en dat is een voordeel in het terrein, ook wat betreft de oploophoek.

MAN 50-tonner voor Theo Pouw
Hier gaan de chauffeurs van Pouw weer jaren plezier van hebben.

 

Klik hier voor alle MAN-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie