Mammoet Rallysport klaar voor Dakar
| 11:30 | Truckstar Redactie

Mammoet Rallysport klaar voor Dakar

Het team van Mammoet Rallysport is er helemaal klaar voor: Le Dakar 2013.

Tijdens de Dakar Pre-proloog zagen we al dat de trucks van het team in topconditie zijn. Maar ook de teamleden zelf zijn er klaar voor, zoals coureur Martin van den Brink. Na maanden voorbereiding, hard werk en opbouwen zegt hij: “De afgelopen weken heb ik me ook fysiek kunnen voorbereiden op de de Dakar. Vier keer per week sporten doet goed; je hebt dat echt nodig om het vol te kunnen houden. Ik heb veel krachttraining gedaan”, aldus van den Brink.

Mammoet Rallysport verschijnt met twee Ginaf racetrucks aan de start: de truck van Martin van den Brink die voor de hoogste positie gaat, en de snelle assistentietruck van Martien Hol. Daarnaast is er nog een zware drie-assige assistentietruck, eveneens een Ginaf, en een personenwagen, een zware Dodge.

In de assistentietruck liggen vele honderden onderdelen opgeslagen, van koppelingsplaten tot boutjes, verdeeld over tientallen kisten. Een sponsor schreef speciale software om alle onderdelen per kist te kunnen traceren, wat opzoeken aanzienlijk moet versnellen.

Wat dit jaar ook sneller zou moeten gaan, zijn de racetrucks zelf. Direct na de Russische Silk Way Rally zijn beide trucks tot op de chassisbalken gestript en met nieuwe onderdelen weer in elkaar gezet. Een groot verschil met vorig jaar is de luchtvering onder de racetruck, de combinatie van banden en velgen en de verlegde uitlaat. “Al met al reden om te vertrouwen in een stabielere rally”, legt monteur Arjan Veenvliet uit.

Op nieuwjaarsdag vliegt het team naar Lima, de hoofdstad van Peru, waar op zaterdag 5 januari de rally van start zal gaan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie