Mammoet Road Cargo, nieuwe Volvo FH
| 12:40 | Rik Werner

Mammoet Road Cargo ontvangt eerste van 15 Volvo FH-trekkers

Mammoet Road Cargo heeft de eerste Volvo FH uit een serie van vijftien Volvo-trekkers geleverd gekregen.

Mammoet Road Cargo heeft zich toegelegd op uitzonderlijk transport door heel Europa. Het bedrijf uit Oudenbosch vervangt de komende jaren vijftien van haar in totaal vijftig trekkende eenheden door Volvo’s FH.

Asconfiguraties

De order betreft Volvo FH-trekkers oplopend van 460 tot 540 pk en met verschillende asconfiguraties: vijfmaal een 4×2, driemaal een 6×2 met gestuurde voorloopas, zes 6×4-trekkers met 60 ton GCW en een 8×4 tridem met gestuurde voorloopas en 80 ton GCW. Voor alle vijftien trekkers is gekozen voor een pakket veiligheidsvoorzieningen, zoals Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en noodremfunctie, Driver Alert Support en Lane Change Support.

Mammoet Road Cargo, nieuwe Volvo FH

Veiligheid

,,Veiligheid is een van onze speerpunten, zowel voor de chauffeur, de lading als de medeweggebruiker”, aldus manager operations Huib Groeneveld. ,,Daarnaast zijn de trucks van alle gemakken voorzien. Niet alleen zijn onze chauffeurs gemiddeld twee weken achter elkaar onderweg, ze moeten ook vaak overdag hun rust zien te pakken. In het internationaal exceptioneel transport hebben we te maken met veel wettelijke restricties: wat in het ene land overdag mag, mag in het andere land alleen ’s nachts. Dat maakt het werkrooster erg onregelmatig. I-ParkCool houdt ook in de felle zon de cabine op een prettige temperatuur en is een uitkomst voor de chauffeurs.”

Mammoet Road Cargo, nieuwe Volvo FH

Lees ook: Zes frisse Volvo’s voor brandstoffentransporteur Den Hartog

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie