| 10:14 | Robert Servaas

Truckstar 7/2019

Gaat het nog wat worden met die Brexit of niet? Niemand die er nog een antwoord op lijkt te hebben nu premier May het veld heeft geruimd. Jos Buis, die op Ierland rijdt, weet het ook niet maar hij verwacht dat het bij een Brexit niet makkelijker gaat worden.
Het rijden zelf gaat in de toekomst wel makkelijker worden, zo constateerden we na een uitgebreide testrit met de nieuwe Mercedes Actros. Ook makkelijk, onze testroute rijden met de krachtige Scania S 650 V8 bleek een fluitje van een cent. Het rijden met nieuwe auto’s blijkt dan weer een puzzeltje om ze er allemaal fatsoenlijk op te krijgen. En we maken kennis met de nieuwe DAF XF van Ronald Boele die er echt een blikvanger van maakte.
Dit en nog veel meer vind je in Truckstar nummer 7, kijk voor een uitgebreide preview hieronder, of – nog beter koop nu de Truckstar online, dan krijg je hem automatisch thuisgestuurd. Maar wil je echt niets missen, word dan abonnee – dan vind je Truckstar voortaan gewoon in de brievenbus en hoef je niets meer te missen!

Thuis in Ierland

Jos Buis rijdt al dertig jaar op Ierland en Noord-Ierland. En meestal zonder incidenten. Maar deze trip staat bol van de onverwachte gebeurtenissen. En niet allemaal even plezierig. Gelukkig mag Jos, aan het eind van deze rit – dankzij een nationale feestdag in Ierland – een echt lang weekend naar huis. Ook wel eens prettig.

Blik in de toekomst

De laatste generatie Actros is voorzien van tal van noviteiten, waarbij het ontbreken van de buitenspiegels het meest opvalt. Maar kijk je wat beter en verder, dan zie je nog heel wat meer slimme vernieuwingen. In deze Truckstar lees je welke dat allemaal zijn, maar vooral hoe dat rijdt.

Onovertroffen V8

De V8 bestaat dit jaar 50 jaar, en dat vraagt om een jubileumtruck. En wat voor één: mogen wij u voorstellen: de Scania S 650 V8 Invictus, wat zoveel betekent als onoverwonnen. Tja, dat vraagt om een praktijktest.

Als je leven je truck is

Samen met twee compagnons is Ronald Boele eigenaar van het transportbedrijf Stebo Transport. Ze hebben een wagenpark van vijf trucks. De nieuwste is de DAF van Ronald, die wel even wat anders is dan de andere vier. Hoe dat zo komt? ,,Deze truck is mijn leven. Ik breng er een heel groot deel van de dag in door, de truck is mijn inkomen en de truck is ook mijn hobby. Mag ik er dan ook een groot deel van mijn inkomen aan uitgeven?’’

Puzzelen met auto’s

De nieuwe vrachtwagens van Koopman Autotransport zijn van alle gemakken voorzien, merken we als we een rit meemaken in de nieuwe Mercedes combinatie van René Top. Vol trots demonstreert hij de Adaptive Cruise Control als we in de ochtendspits de file inrijden. ,,Kijk, ik doe nu helemaal niets”, zegt René enthousiast, terwijl hij zijn voeten van de pedalen houdt en de auto zelfstandig afremt.