| 17:13 | Truckstar Redactie

Truckstar 11/2013

In deze Truckstar lees je veel over nieuwe trucks, en vooral hoe die rijden. Zo proberen we de nieuwe Renault T-serie, de nieuwe Volvo FM en we onderwerpen een stoere Euro 6-Actros aan onze praktijktest. Maar we gaan ook lekker dubbelbemand naar Marseille.


Klassieke Peterbilt 359 - Yankee double

Klassieke Peterbilt 359 – Yankee double

Helaas zien we in ons land maar weinig Amerikaanse trucks. Twee enthousiastelingen voegden onlangs twee geweldige Peterbilts toe aan ’s lands wegbeeld. Uiteraard vooral voor de show, maar om op die shows te komen, wordt er gewoon mee gereden. Er ging echter een uitgebreid traject aan vooraf.


Bommen en granaten

Bommen en granaten

Je kunt, als Nederlandse landmacht zijnde, je bommen en granaten naar het ijskoude Noord-Noorwegen vervoeren of de bloedhete Sahara, om te testen. Je kunt echter ook drie speciale Volvo FH’s kopen met nog specialere klimaat-containers.


VIP-trip naar Zweden

VIP-trip naar Zweden

Maar liefst 38 Truckstar-lezers gingen mee naar Zweden, naar Scania in Södertälje. Die reis begon direct goed met een bezoek aan Svempas. Daarna volgde een uitgebreid programma, waarbij ook zelf gereden werd op de Scania testbaan.


Vlaamse zuinigheid

Vlaamse zuinigheid

Joachim en Celine rijden inmiddels drie jaar als eigenrijderskoppel. Maar met hun nieuwe Scania R560 Streamline hebben ze nog maar een week gereden. De vorige truck was met 420 pk eigenlijk iets ‘te licht’. Maar ook qua verbruik zou de nieuwe R560 een vooruitgang moeten zijn.


Lekker warm de weg op

Lekker warm de weg op

In het transport van warm asfalt kom je niet zoveel Scania’s tegen. Maar ze zijn er wel degelijk en we stappen in bij chauffeur Henri Pieters in zijn Scania G400. En dat blijkt een een uiterst wendbare maar stabiele machine te zijn.


Een truck met allure

Een truck met allure

Het leek er altijd op alsof Renault haar trucks vooral voor de Fransen zelf ontwikkelde. Die tijden zijn met de nieuwe T-serie voorbij, zo ontdekken we tijdens een eerste rij-impressie. Maar een Renault-kopie van de nieuwe FH is het zeker niet.


Fotojaarboek-chauffeur Leo Duijnisveld

Fotojaarboek-chauffeur Leo Duijnisveld

Leo is naast paprikakweker ook een gedreven chauffeur. Gelukkig maar, want daarom staat er een bijna nostalgisch mooie Scania 124 420 op de dam, waarmee Leo’s eigen gekweekte paprika’s vervoerd worden. Een goed verhaal!


Praktijktest Mercedes-Benz Actros 1845 Euro 6

Praktijktest Mercedes-Benz Actros 1845 Euro 6

De nieuwe Actros maakte in 2011 meteen veel indruk, en dat doet ie nog steeds. Maar in Euro 6-uitvoering hadden we hem nog niet getest. Hoe verhoudt het verbruik zich tot twee eerder geteste Euro 6-Scania’s?


Zeeuws wentelteefje

Zeeuws wentelteefje

Op industrieterrein Vlissingen-Oost is van de recessie in het geheel geen sprake. De off-shore-industrie draait op volle toeren, en het wegtransport pikt daar zijn graantjes van mee. Alhoewel dit wel een heel grote graankorrel is.


Bloemen voor Marseille

Bloemen voor Marseille

Rien Balvers heeft jarenlang op Scandinavië gereden, maar rijdt nu met een Scandinavische truck op Zuid-Europa. En wel met bloemen en planten, en dat betekent lekker doorpakken met twee man op de fraaie Scania R500.


Gelikte make-over

Gelikte make-over

Met alle enthousiasme voor de nieuwe FH zou je bijna vergeten dat Volvo al haar trucks vernieuwd heeft. Wij togen naar Zweden en reden met de nieuwe FM. Die heeft in tegenstelling tot de FH, nog de oude cabine. Jammer? Of geen enkel probleem?