| 09:00 | Robert Servaas

Truckstar 1/2019

Op de valreep van 2018 beleven we nog wat mooie nostalgische momenten. Samen met Volvo vieren we het 25 jarig jubileum van de FH, en concluderen we dat de Volvo FH ons al die jaren steeds opnieuw wist te verrassen. In de klassieker treffen we dit keer een andere held van weleer, de Scania LBS141 met V8-motor uit 1977. Rond deze periode starten de zwaarste rally’s ter wereld, in deze Truckstar een kennismaking met de rijders die Nederland vertegenwoordigen. Uiteraard ontbreken ook de binnen- en buitenlandreportages niet en geven we je een kijkje in de toekomst van de dieselmotor. Hieronder gunnen we je alvast een kleine vooruitblik van dit nummer. Uiteraard wil je hierna méér. Dat kan, want Truckstar nummer 1 ligt nu in de winkel. Geen gelegenheid? Truckstar is ook online te bestellen. Dan krijg je hem gewoon thuisgestuurd. En wil je echt niets missen, word dan abonnee – dan vind je Truckstar voortaan gewoon in de brievenbus en hoef je niets meer te missen!


Truckstar rijdt ‘m zelf

Met een Scania S500 en een trailer vol kerstspullen rijden we voor De Wit naar Bordeaux, om daar bij meerdere adressen wijn terug te laden. Het werd een rit met een mooie afdronk…

Een mooi alternatief

Elektrisch rijden moet het worden, maar de diesel is nog lang niet dood als het aan het Amerikaanse Achated Power ligt. Hoe zij die toekomst zien? Klik op de link en oordeel zelf.

Actief in het nachtwerk

De trucks van Westerhout vertonen zich zelden overdag. De activiteiten vinden dan ook voornamelijk ’s nachts plaats. Maak kennis met Erik van der Meer en zijn collega Wouter van Oossanen, nachtrijders van bloemen en planten voor Westerhout.

Met houtsnippers naar de centrale

De XF530 van Gerrit van den Broek blinkt ons tegemoet. Niet zo vreemd, want er is nog geen kilometer mee gereden. Daar komt morgen snel een eind aan, want dan gaat hij met zijn truck, kraan en versnipperaar het modderige bos in.