| 14:42 | Truckstar Redactie

Truckstar 09/2012

Het Truckstar Festival 2012 was groots als vanouds! In deze Truckstar kun je veertien pagina’s lang nagenieten. Maar we zijn ook op pad geweest met een dikke MAN om een vracht mossels te laden en we volgen een zwaar-transport met hindernissen in nachtelijk Rotterdam.


Tank vol verhalen

Tank vol verhalen

In het Limburgse plaatsje Herkenbosch vinden we de hoofdzetel van tanktransportbedrijf Jan Dohmen, en daar aanbeland vinden we een zeldzame Steyr tankwagen. Een prachtwagentje, maar haast moest je er vroeger niet mee hebben. Met 90 pk en vijf versnellingen, én een aanhanger erachter ging het kruipend de hellingen op.


Je bent jong en je wilt wat

Je bent jong en je wilt wat

Bart Jansen is leerling-chauffeur bij Eurobraam in Wijchen. Dat ze daar wel vertrouwen hebben in Bart mag duidelijk zijn: Hij krijgt de nieuwste truck van het bedrijf mee, een R480 met voorloopas en een mooi rit Zuid-Duitsland en Zwitserland!


Mercedes verrast met Antos

Mercedes verrast met Antos

Bij Mercedes hadden ze lange tijd een soort tussen-de-wal-en-het-schip-model, met de Atego-cabine en een Actros onderpartij: de Axor. De opvolger is een verrassende verbetering: de Antos. De truck is ontwikkeld voor het zware distributiewerk en heeft een stoer eigen gezicht, ook al heeft ie ook wel wat van de Actros. Maar das niet zo erg.


Roestige start

Roestige start

Jan Plomp was een succesvol makelaar, totdat de crisis toesloeg. Vanuit een ingestorte huizenmarkt verkast hij nu naar het transport. En dat ook daar niet alles rozengeur en maneschijn is blijkt als we een dagje met hem meerijden op zijn ietwat roestige Scania 94D bakwagen.


Bijtanken en opladen

Bijtanken en opladen

Elektrische auto’s hebben de toekomst, zo wordt vermoed. Maar vooralsnog heb je tijdens je rit een begeleidende vrachtwagen met een zwaar aggregaat nodig om je onderweg van stroom te voorzien. Het milieu schiet er niets mee op, maar voor de deelnemers aan de Oranje Trophy was het een machtig avontuur om zo naar de Oekraïne te rijden.


Fotojaarboek-chauffeur

Fotojaarboek-chauffeur

Veel chauffeurs houden er een hobby op na, maar die valt doorgaans slecht te beoefenen tijdens de werkdag. Antwan Brukx is chauffeur bij Konings Kabellas-Glasvezel en is naast chauffeur ook gepassioneerd kraanmachinist, kabelleger, stamper, stratenmaker en de lijst gaat door. Die Antwan verveelt zich nooit!


Truckstar Festival 2012

Truckstar Festival 2012

Groots als vanouds, dat was het Truckstar Festival 2012. In dit nummer vind je een foto-verslag van veertien pagina’s! Beelden zeggen nou eenmaal meer dan woorden.


Weer bij de tijd

Weer bij de tijd

De Iveco Stralis heeft een fikse opfrisbeurt gekregen. In Turijn stapten we in voor een rondje door de Italiaanse omgeving. Lekker reed de vorige Stralis ook al, dus dat zou nu ook wel snor moeten zitten. Maar het interieur, hebben ze daar iets aan gedaan?


De Mossel-MAN

De Mossel-MAN

Met de allernieuwste aanwinst van Hartman Expeditie, een dikke MAN TGX, tuigen we noordwaarts voor een vrachtje verse mossels. Die worden aan land gebracht op het Wadden-schiereiland Sylt, maar hoe kom je daar nou weer vanaf?


Baas boven baas

Baas boven baas

Een machtige zestien liter dieselmotor voorziet de Volvo FH16 750 van een koppel van 3550 Nm en 750 pk’s. Een beer van een auto, en eigenlijk veel te sterk voor veertig ton. Toch wordt ie in 4×2 trekker-uitvoering het meeste verkocht. Tijd voor een praktijktest!


Rotterdamse hindernissen

Rotterdamse hindernissen

Menig zwaar- of speciaaltransport verloopt zonder problemen. Maar soms staan er geparkeerde auto’s in de weg, breken er hydraulische slangen, etc. In dit geval hield men zelfs rekening met maatschappij ontwrichtende opstoppingen rond ’s landse tweede stad…