*

Truckstar 08/2017
| 08:00 | Rik Werner

Truckstar 08/2017

In dit nummer nemen je mee naar Zweden met de chauffeurs van Mud, naar Duitsland met Bart de Vries, naar België met Dimensio en bezoeken we chauffeurs in Korea. Dichter bij huis bewonderen we de nieuwste aanwinst van Geert Roosjen en zetten we de paarse DAF van Verweij in het zonnetje en op de middenplaat. Voor de liefhebbers van het serieuzere werk is er uiteraard ook meer dan voldoende te vinden, zo reden we met de nieuwste MAN en testten we de Iveco Stralis Hi-Way 480 XP in de praktijk. Daarnaast hebben we een heuse primeur, de Scania S-serie omgetoverd tot een echte T door de firma Vlastuin. Nieuwsgierig? Truckstar nummer 8 ligt nu in de winkel. Maar je kunt hem uiteraard ook online bestellen. In dat geval krijg je hem thuisgestuurd. En wil je echt nooit meer iets missen, dan kun je maar beter abonnee worden.

Met Mud naar Zweden

Verdeeld over meerdere ritten verhuist Mud Grond- en Transportwerken bedrijfsmaterieel van Noord-Holland naar Zweden. Rond de 2,5 duizend kilometer uit en thuis. Weer eens iets heel anders, hoewel Mud over afwisseling niet te klagen heeft. ,,We pakken alles aan wat zich voordoet: winkeldistributie, buitenland of geconditioneerd. Kom maar op.’’

MUD

Nieuwe kracht in moderne jas

De jongste versie van de Iveco Stralis Hi-Way 480 XP die wij over onze testroute reden, leverde een aangename hernieuwde kennismaking. De ZF AS-Tronic, bij Iveco ‘Eurotronic’ is in het nieuwste model vervangen door de Iveco-versie van de TraXon en dat helpt onze Stralis XP bij het combineren van gebruiksgemak met uitstekende technische prestaties.

Iveco

Geerts laatste kunststukje

Over zes jaar mag Geert met pensioen. Daarom wilde hij zichzelf nog een keer verwennen. Met zijn spiksplinternieuwe Scania R450 zal hij in zijn laatste werkzame jaren containers vervoeren. Dat lijkt ons beslist geen straf.

Scania

Met tulpen naar Duitsland

Vandaag is geen gewone dag voor eigenrijder Bart de Vries. Waar hij normaal naar veilingen in Nederland rijdt, staat er nu een rit naar Duitsland op de planning. Wel vertrouwd is de lading: tulpen. Ter promotie van de ‘Holland Tag’ wordt met een bloemenmozaïek dat de Nederlandse en Duitse vlag voorstelt, de binnenstad van Düsseldorf opgefrist.

Bloemenrit

En de kleur is: paars

De nieuwe truck van Koen Verweij is opvallend paars. Net als de eerste DAF XF105 waarmee hij samen met zijn vader in 2010 voor zichzelf begon. ,,Ik had me ooit voorgenomen dat mijn eigen truck paars zou zijn en daar houd ik mij aan.’’ Een besluit dat we wel kunnen waarderen.

Verweij

Eindelijk weer een echTe

Toen de nieuwe Scania NextGen uitkwam, vroeg een klant uit Denemarken aan Vlastuin of zij er een torpedo van konden maken. Het resultaat zie je in deze Truckstar: de Scania S730T van Vlastuin Trading.

Vlastuin

Trucking in Zuid-Korea

Ingeklemd tussen de machtige buren China en Japan groeide Zuid-Koreanen uit tot een economische grootmacht. Tegenwoordig ligt de levensstandaard er zeker zo hoog als bij ons en behoort Zuid-Korea tot de industriële wereldtop. Het is tekenend voor de mentaliteit van de bevolking: discipline, hard werken en doorgaan tot aan het gaatje.

Korea

Johns nieuwe shuttlefloortrailer

John van Schagen heeft een nieuwe MAN TGX. Een plaatje, maar toch gaat alle aandacht uit naar wat er achter hangt: de eerste Trout River Shuttle Floor Trailer in Europa. ,,Het verschil met een Walking Floor is dat laatstgenoemde hydraulisch werkt en de Shuttle Floor met een lier.’’ Dat willen we wel eens zien.

John Trailer

Truckstar Festival

Natuurlijk tref je bij dit nummer het complete Truckstar Festival-programma aan in een 24 pagina’s tellende gratis bijlage. Met daarin alles wat je maar wilt weten over het mooiste en grootste truck-evenement van het jaar. Het Truckstar Festival vindt 29 en 30 juli plaats op het TT Circuit van Assen.

Truckstar Festival