*

| 07:30 | Rik Werner

Truckstar 07/2017

Truckstar nummer 7 ligt nu in de winkel. Met daarin een uitgebreide praktijktest met de nieuwe Scania S500 SCR-only en eerste rijindrukken met de nieuwe DAF XF en de Mercedes-Benz Actros. Verder presenteert Truckstar als eerste de uitkomsten van de spraakmakende pilot veilig rijden van TVM, met dashcams en eyetracker. Voorts reden we met Blankers Transport door magisch Noorwegen en portretteerden we zaterdagrijder Dave van der Vossen. Overal te koop voor € 4,99. Mis ‘m niet! Maar je kunt hem uiteraard ook online bestellen, in dat geval krijg je hem thuisgestuurd. En wil je echt nooit meer iets missen, dan kun je maar beter abonnee worden.

Driedubbel door magisch Noorwegen

Kolkende rivieren, woeste watervallen, mystieke baaien en een driedubbele geladen combi van Blankers Transport. Noorwegen is mooi, maar er moest ook nog gewerkt worden. Een bijzonder reisverhaal.

V8 met zes cilinders

Dat een 500 pk auto op onze testroute de zuinigste truck ooit gereden zou worden, hadden we tot vorig jaar niet kunnen dromen. Maar dat is wél wat de New Generation Scania S500 presteerde. Zonder te knijpen op trekkracht of rijcomfort.

Volop ruimte voor verbetering

Montage van dashcams en eyetrackingsystemen in vrachtwagencabines draagt bij aan een daling van het aantal (bijna-)ongevallen met trucks. Maar een écht structurele en significante daling is pas mogelijk wanneer chauffeurs op gezette tijden persoonlijk worden gecoacht. Dat zijn enkele prominente uitkomsten van de pilot veilig rijgedrag van TVM verzekeringen.

Sleutelrol op zaterdag

Een zesdaagse werkweek is voor chauffeurs uit den boze, maar in het weekend valt er ook nog voldoende te vervoeren. Een heel peloton parttimers staat elke zaterdag klaar, om één dag in de week chauffeur te zijn. Zoals Dave van der Vossen.

Pronken met Robbie Williams

Hij rijdt de mooiste truck van 2009 en bouwt weer een nieuwe Scania, dat schept verwachtingen. Maar zoals het de familie Verbeek betaamt wordt hier ruimschoots aan voldaan. De nieuwe S730 van Stijnis Verbeek is dan ook weer een plaatje!

De 28 liter auto is nu de norm

Een nummer eerder lanceerde DAF een aantal innovaties die hun trucks nog zuiniger moeten maken. Inmiddels hebben we ermee gereden. Het werkelijke verbruik moet nog op onze testroute blijken. Wel staat vast dat het rijplezier niet lijdt onder de vernieuwingsdrift van DAF.

Genoeg ruimte voor een ster

Familiebedrijven hebben vaak een streepje voor. De sfeer is beter en de onderlinge band sterk. Zo ook bij Gebr. Bekkers Transporten. Hun vloot van tien eigen auto’s bestaat vooral uit Volvo’s en DAF’s, en één Duitser.

Het verschil zit in de details

Met een paar simpele ingrepen maak je van een standaard auto iets bijzonders. Dat bewijst Frans Boogert uit Kruiningen.

Zuinige Duitser

De route van Lissabon naar Sintra is op een doordeweekse woensdagmorgen een behoorlijke chaotische gebeurtenis. Heel prettig dus dat de Mercedes-Benz Actros waarmee we rijden de bestuurder op allerlei manieren helpt zijn taak zo veilig en efficiënt mogelijk te volbrengen.

Vreugdetranen in Minnertsga

Wie zich vroeger een Mercedes kon veroorloven, deed het goed. Het merk straalde kwaliteit uit en dat was wat uienhandelaar Holwerda wilde.