| 15:04 | Truckstar Redactie

Truckstar 07/2014

Een gezellig ritje Enkhuizen met de uiterst strakke nieuwe XF van chauffeur Michael Meijer wordt plots een nog veel mooiere rit naar Gdansk in Polen. Je leest er een uitgebreid verslag van in deze Truckstar, maar ook van de vakantieritten van de broers Hendriks. Daarnaast onze Chauffie-actie, een zuinige MAN TGX in de verbruikstest en een mooie klassieke Pluto.

Wil je een selectie extra foto’s zien van drie van onderstaande verhalen? Klik dan hier. Voor een mooi video-verslag van onze rit met de heren van Hendriks Transport en van hun bedrijf, klik je hier.


Klassieke Magirus-Deutz Pluto

Klassieke Magirus-Deutz Pluto

Gijs van Maanen rondde onlangs een bijzonder restauratie-project af. Een glimmende, helblauw en crème-witte Magirus Pluto frontstuurtruck is het resultaat, maar de kleurstelling is niet het enige opvallende. Dit is namelijk een zeldzame auto en Gijs vertelt er graag alles over.


Met de FMX het zand in

Met de FMX het zand in

Een klein groepje Truckstar Facebook-fans kreeg onlangs via Volvo Trucks de kans om zelf het stuur van de nieuwe FMX ter hand te nemen en een aantal FMX’en door zand, modder en plassen te sturen. Een geweldige ervaring en bovendien een gezellige dag!


Birma: nieuwe tijden voor een oeroud land

Birma: nieuwe tijden voor een oeroud land

Moe zijn en uitrusten zijn geen opties als je chauffeur bent in het Birma van 2014: de economie groeit maar de concurrentie is moordend. Avontuurlijk en kleurrijk is het transport ook. Onze collega Claude Barutel maakte een prachtig verslag van het Birmese wegtransport.


Altijd vakantie

Altijd vakantie

Soms heb je als chauffeur een rit die meer aan vakantie doet denken: een vakantierit. Maar Roland en Marcel Hendriks maken dagelijks mooie ritten door de Ardennen en Noord-Frankrijk. Wij gaan mee en maken tevens een mooi video-verslag van de rit en het bedrijf. Klik hier voor extra foto’s.


Fotojaarboekchauffeur

Fotojaarboekchauffeur

De roffel van een Scania 4-serie V8 is altijd mooi. Maar mooi is ook het werk en het inzicht van chauffeur Jeffrey Bleijendaal. Het laden van tralie-spanten en kokers voor de kassenbouw moet namelijk secuur gebeuren en ook het rijden met een vracht met een hoog zwaartepunt vereist inzicht. We hebben met een vakman te maken.


Truckstar Facebook Chauffie-actie

Truckstar Facebook Chauffie-actie

Onder het mom ‘Dit zijn wij’ presenteren we een hele rits van de honderden fantastische chauffies die jullie ons toestuurden op onze Facebook-pagina. Jullie hebben op prachtige wijze laten zien waar we voor staan, en dat we trots zijn op ons beroep!


Een licht verkaasde Marokkaan

Een licht verkaasde Marokkaan

Chauffeur M’Hand Belali kwam bijna 35 jaar geleden naar Nederland. Inmiddels is hij al grotendeels ‘verkaasd’ en rijdt hij vanuit een bakkerij in Bunschoten met brood. Wij gaan een gezellige dag mee en dat M’Hand de stad Utrecht op zijn duimpje kent, wordt snel duidelijk.


Verbruikstest MAN TGX XLX

Verbruikstest MAN TGX XLX

De MAN TGX is een fijn sturende truck, waarvan we goede verbruiksresultaten verwachten en een comfortabele rit. Technisch is de auto sowieso bij de tijd, maar tijdens de Truck van het Jaar-verkiezing werd de TGX slechts zesde. Waar zat ‘m dat in?. Klik hier voor extra foto’s.


Compressoren voor de Russen

Compressoren voor de Russen

Voor de elektriciteitsproductie hebben de Russen grote aardgas-compressoren nodig, met wat aanverwante apparatuur. Geen kleinigheidjes, en Mammoet zorgt ervoor dat alles via de Waalhaven in Rusland belandt. Wij nemen een kijkje bij het laden en we rijden mee naar Rotterdam.


Stamtafel: Milieu is leuk…

Stamtafel: Milieu is leuk…

Een opmerkelijke kop voor een Truckstar-artikel, maar niemand kan zeggen dat het transport z’n best niet doet. Euro 6-motoren, milieuzones met schone trucks, etc etc. En ook chauffeurs zijn milieuvriendelijk, toch?


Spoedritje naar Polen

Spoedritje naar Polen

Een leuk ritje naar Enkhuizen met de fantastische nieuwe DAF XF van Kloosterboer zo dachten we. Dat de rit naar het iets verder gelegen Gdansk in Polen zou leiden, had niemand kunnen vermoeden. Een mooie en interessante rit werd het wel! Klik hier voor extra foto’s.