| 15:27 | Truckstar Redactie

Truckstar 05/2012

Of Sjouke Kingma’s DAF XF105 er over zes jaar nog net zo uitziet als nu, zal de tijd uitwijzen. Hij doet er namelijk ongelofelijk zwaar en vies werk mee: tot aan de assen in het huisvuil of rijdend door de kippenstront. Zou Sjoukes DAF straks toch weer glanzend schoon op de BedrijfsautoRAI en op het Truckstar Festival staan?


Klassieker: Volvo L485

Klassieker: Volvo L485

Een halve eeuw geleden waren de groenterijders uit het Westland al snelle jongens in dikke trucks. Een ode aan die tijd is Peter Kelders subliem gerestaureerde Volvo L485.


Bankstelletje hier, stoeltje daar

Bankstelletje hier, stoeltje daar

Fotojaarboekchauffeur is deze keer Johnny Brontsema, die samen met zijn sjouwende bijrijder Alfred en een elf jaar oude DAF CF65 medelanders van vers meubilair voorziet. Verslag van een afwisselende dag in een overvolle cabine.


Rijden in en op suiker

Rijden in en op suiker

De blauwe MAN van Danny Dietvorst rijdt op gas uit suikerbieten. Een experiment van Suiker Unie. Wij willen dat wel eens proeven en gaan een dagje mee.


BedrijfsautoRAI 2012

BedrijfsautoRAI 2012

De BedrijfsautoRAI is terug van weggeweest. Weliswaar op een wat bescheidener schaal, maar desondanks is er van 17 tot 21 april veel te zien in en rond de hallen van de RAI, met als primeur het buitenpark. Waar alles draait om beleving en ‘zelf doen’. In een extra bijlage lees je er meer over.


Terug naar de torpedo

Terug naar de torpedo

Zeven jaar lang stuurde Henrie met een DAF NTT3300. Toen die het begeven had, kwam er geen nieuwe voor in de plaats. Maar sinds september heeft hij toch weer een neus. En wat voor één! Mogen wij u voorstellen: Neerlands enige DAF XT105.


Droom-Scania R1000

Droom-Scania R1000

Op internet is er na de R800 opnieuw een futuristisch ontworpen Scania te vinden: de R1000. “Daar hebben wij niets mee te maken”, laat de fabriek weten. Wie dan wel? Truckstar sprak de man achter dit bijzondere ontwerp.


Zuinig zonder fratsen

Zuinig zonder fratsen

Het kan Edwin Wiegmink niet zuinig genoeg zijn. Hij is dan ook wars van al het uiterlijk vertoon waar veel andere eigenrijders zo van houden. Daar geeft hij zijn geld niet aan uit. Toch ruilde hij zijn DAF XF410 in voor een SpaceCab 460 ATe.


In de juiste richting

In de juiste richting

Met op de achtergrond een zeekasteel vol containers zijn de mensen van Sarens Nederland bezig met de voorbereiding van het transport van een aantal reusachtige rookgaskanalen. Die moeten naar de nieuwbouw van de Eon MPP3 centrale op de Maasvlakte. Dat wordt een nacht vol spanning.


Spanning op de Maasvlakte

Spanning op de Maasvlakte

Met op de achtergrond een zeekasteel vol containers zijn de mensen van Sarens Nederland bezig met de voorbereiding van het transport van een aantal reusachtige rookgaskanalen. Die moeten naar de nieuwbouw van de Eon MPP3 centrale op de Maasvlakte. Dat wordt een nacht vol spanning…


Stamtafelen langs de A2

Stamtafelen langs de A2

Als er iets is wat frustreert, dan is het wel de file. In ons land hebben we er al jaren last van. De grotendeels vernieuwde A2 laat echter zien hoe Nederland langzaam weer in beweging komt. Is het fileleed geleden? We vroegen er een aantal collega’s naar. Voor de verandering niet aan de stamtafel, maar gewoon langs de A2.