| 09:49 | Truckstar Redactie

Truckstar 04/2013

Editie 4 van Truckstar staat in het teken van opleidingen. Maar we zijn ook de introductie van de nieuwe FM niet vergeten. Verder testen we een Scania G440 Euro 6 en maken we een rit naar Basel.


Dubbel Deutz

Dubbel Deutz

Hoorde je vroeger een luchtgekoelde dieselmotor huilen, dan wist je: Magirus. We gaan op bezoek in Friesland waar vader en zoon van der Meer de afgelopen jaren druk in de weer zijn geweest met het opknappen van twee bijzondere Magirus Deutzen. 


Fotojaarboekchauffeur

Fotojaarboekchauffeur

Deze morgen stappen we aan boord bij Randy Romme. Hij belooft ons een fijne rit naar het noorden en oosten van het land, te beginnen met twintig ton big bags voor Drachten. De terugvracht naar de Hazeldonk bestaat uit diverse klusjes die op diverse plekken in Oost-Nederland klaarstaan. Een heerlijk dagje binnenland met een enthousiaste Randy.


Bakjes pakken met een R500

Bakjes pakken met een R500

Bij HRM zijn ze meesters in recycling. Uitzondering is echter het eigen wagenpark. De trucks worden na jaren trouwe dienst niet verkocht, niet weggedaan; ze zijn er allemaal nog! Toch komt er soms een nieuwe truck bij, zoals deze bijzondere R500.


American beauty

American beauty

Wow! Dat zullen de meesten denken als de rode Peterbilt 386 voorbij gegleden komt. Johan Bechtold is de trotse eigenaar, en houdt zich naast de Peterbilt bezig met papier in de ruimste zin van het woord. Maar daar draagt ook de American Beauty haar steentje aan bij.


Gaan als de brandweer

Gaan als de brandweer

Wie wilde er als kind nou geen brandweerman worden? Gelukkig valt die droom nog steeds te verwezenlijken, want de vrijwillige brandweer zit te springen om nieuwe mensen, mét groot rijbewijs en rij-ervaring. We namen een kijkje bij de spannende opleiding.


Trots op superbaan

Trots op superbaan

Pam Bierhaalder (18) is supertrots om chauffeur te zijn. Ze deed niet voor niets mee met de filmcompetitie ‘Trots op mijn Superbaan’. Via een werkend lerentraject rijdt Pam nu bij Bijvoet Distributie in Obdam, en we rijden een dagje met haar mee.


Chauffeur worden?

Chauffeur worden?

Ja graag! Deze Truckstar is tevens een Opleidingsspecial en daarom praten we met chauffeurs in spé: VMBO-leerlingen die het helemaal zien zitten om lekker chauffeur te worden. En das mooi!


Praktijktest Scania G440 Euro 6

Praktijktest Scania G440 Euro 6

Met een Scania G-serie met Highline-cabine heb je een truck voor de meest uiteenlopende werkzaamheden: zware distributie, vervoer over middellange afstanden of geregeld ergens een nachtje overstaan. Het kan prima met deze G-serie.


Echt de grens over

Echt de grens over

Zwitserland is ongeveer het enige land met nog een echte grens. Toch zijn we binnen een kwartiertje die grens over bij Basel. Even verderop zet William van Ravestein de truck messcherp voor een dock. “In dit land verwachten ze vakwerk”, legt William uit.


Frisse nieuwe FM

Frisse nieuwe FM

De nieuwe Volvo FM heeft veel meer dan alleen een frisse neus gekregen. De basis van de cabine is gelijk gebleven maar Volvo heeft verder ongeveer alles aan de FM vernieuwd, inclusief het interieur en dashboard. Waar nu ook de bediening van de I-Shift een plaats heeft.