| 16:01 | Truckstar Redactie

Truckstar 03/2013

Het jaar 2013 is koud begonnen en ook op het moment dat Truckstar 3 uitkomt, sneeuwt en ijzelt het volop! Gelukkig hebben we daarom een warm en optimistisch stamtafelgesprek, en een rits lekkere verhalen, waaronder die van de imposante FH16 700 van Jawiflo.


Kort maar krachtig

Kort maar krachtig

Johan van der Zand is een absolute vrachtwagenliefhebber. Het wagenpark van zijn internationale bergingsdienst is daar het blinkende bewijs van. Eén van die auto’s is deze fantastische Volvo F88, die Johan opbouwde zoals hij zich dat in de begintijd van zijn bedrijf niet kon veroorloven. 


Blokhut op wielen

Blokhut op wielen

Sommige chauffeurs zijn nou eenmaal niet bij hun truck weg te slaan. Op vakantie met een personenauto en caravan, of met de auto naar een blokhut, is een regelrechte kwelling voor dit type chauffeur. Willen die toch op vakantie? Dan is er maar één oplossing.


De stilste truck van Nederland

De stilste truck van Nederland

De Iveco Stralis die Appel-Bosman inzet in de bevoorrading van Spar-supers is de stilste van Nederland. Zelfs de achteruitrij-piep kan uitgeschakeld worden om omwonenden maar niet te storen tijdens het lossen. De Iveco rijdt daarnaast op LNG, en ook dat brengt het geluid verder terug. Chauffeur Corné Verhoeven is er nog stil van.


Monsters op je bed

Monsters op je bed

Als er termen als RoGator of TerraGator op de vrachtbrief staan, dan kan het niet anders of je bent met een groot monster onderweg! En dat klopt. Achterop de diepladers van De Groen Transport staan geregeld imposante landbouwmachines met bovenstaande namen: mooi werk.


Goed vooruitdenken

Goed vooruitdenken

Als LZV-chauffeur heb je 25 meter truck achter je. Maar dat betekent dat je ook goed vooruit moet denken tijdens het rijden. En onder andere dat maakt het LZV-rijden tot een mooi specialisme in het chauffeursvak. Een dagje meerijden met Gerrit van Helden op zijn LZV is daarom genieten.


Dubbelop naar Zwitserland

Dubbelop naar Zwitserland

We stappen aan boord bij Henk van Deelen. Achter zijn DAF hangt namelijk een bijzondere dubbeldekstrailer die door Van Heezik heel Europa doorgestuurd wordt. We beginnen in Scheemda, laden daar bijna twee keer zoveel postkarren als in een gewone trailer gaan, en zetten koers naar Zwitserland.


Nog één keertje dan

Nog één keertje dan

Inmiddels zijn we al enigszins vertrouwd geraakt met de nieuwe XF, maar we  jagen toch nog een keertje een oude vertrouwde XF105 door de Ardennen. Alhoewel, jagen? Het is heerlijk rustig rijden met deze ATe-DAF. En oud? Deze truck zit vol met de laatste technologie!


De Railbreker

De Railbreker

Van een Scania R730 in het bovenstaande verhaal is het een kleine stap naar deze geweldenaar: de Volvo FH16 700 tandemas-trekker van Arjan Loos. Arjan trekt een goed stuk gereedschap met de Volvo: een enorme breekmachine, gemonteerd op een omgebouwde Pacton stenentrailer. Interessant!


Geluksvogel

Geluksvogel

Adriaan Vos wist niet wat ie zag toen hij hoorde wat voor een nieuwe truck hij zou krijgen: een bijna nieuwe Scania R730. Geen halve maatregel. “Nu maar hopen dat mijn baas deze truck niet snel doorverkoopt”, lacht Adriaan.