| 06:00 | Truckstar Redactie

Truckstar 02/2014

Het was even heel spannend in de Dakar Rally; bijna won Gerard de Rooy voor de tweede keer. In deze Truckstar lees je een uitgebreid verslag. En we steken opnieuw de oceaan over en volgen Jan Jaap Verweij op reis door Canada en Amerika met zijn prachtige Scania 144 460 en prachtige trailer. Check ook de extra foto’s.


Het scheelde maar drie minuutjes

Het scheelde maar drie minuutjes

Het scheelde niet veel of Gerard de Rooy had zijn tweede Dakar gewonnen. Lang lag hij aan kop, maar uiteindelijk troefde één van de Russen hem af. Hoe kon dat?


Klassieke Krupp LF-301

Klassieke Krupp LF-301

Veel klassiekers van vandaag zijn hun leven als brandweerwagen begonnen. Zo ook de bijzondere Krupp van Rien Couwenberg, die als takelwagen bij de Haagse brandweer menig auto uit de gracht heeft gevist en diverse trams terug op de rails heeft gezet.


Brazilië is goed op weg

Brazilië is goed op weg

Dit jaar richt de wereld het vizier op Brazilië vanwege het wereldkampioenschap voetbal. Uiteraard is het land een kanshebber, maar ook op wegtransport-gebied loopt het land voorop met schone motoren en hoge tonnages.


Dual Fuel

Dual Fuel

De milieuwinst van het rijden op gas en diesel is duidelijk. Maar echt kostenbesparend lijkt het nog niet te zijn. Hoe dat kan zoeken we uit.


Update van een alleskunner

Update van een alleskunner

Als je alles al kunt, is het moeilijk jezelf te overtreffen. Toch lukte Mercedes-Benz het om de legendarische Unimog op veel punten te verbeteren. Maar hoe dan?


Poetsen begint bij de velgen

Poetsen begint bij de velgen

De zaterdag is bij menig transportbedrijf wasdag. Ook bij H.J. van Bentum in Woudenberg. Daar hebben ze een eigen wasplaats, en ze hebben daar Hanno Methorst. Dankzij hem blijft de boel glimmen, maar wat drijft hem?


Zweedse zuinigheid

Zweedse zuinigheid

Scania levert sinds kort ook haar achtcilinders in Euro 6-uitvoering. Wij testten daarom het verbruik van een indrukwekkende R580 én van een slanke, mooie G450. De resultaten van beide trucks zijn niet gek.


Met of zonder neus

Met of zonder neus

Chauffeur Roland Berk is al jaren de gelukkige chauffeur van een Volvo NH: een prachtige neus. Van zijn baas mocht hij één van de allereerste nieuwe FM’s krijgen, maar de vraag is of Roland zijn mooie NH daar voor op wil geven.


Een band met de klanten

Een band met de klanten

Sjoerd van Woudenberg doet iets met banden. Hij rijdt met zijn Mercedes-Benz Axor voor Pouw Banden uit Utrecht. Maar onderweg weet hij ook menig band met de klant aan te halen, zo blijkt tijdens een leuke rit.


Later is allang begonnen

Later is allang begonnen

De meesten maken hun dromen later pas waar. Jan Jaap Verweij deed dat andersom. Hij verscheepte zijn truck Scania 144 naar Halifax, Canada en reed duizenden fantastische kilometers en mijlen dwars door Canada en Amerika.


Fransen in het terrein

Fransen in het terrein

Samen met de nieuwe T-serie lanceerde Renault ook de C- en K-serie: Bouw- en terreintrucks. Vooral de K ziet er woest en sterk uit, maar de vraag is of ie dat ook is! In een stoffige Spaanse steengroeve mogen we de trucks goed aan de tand voelen.


Gewoon rustig blijven

Gewoon rustig blijven

Een wijs advies voor een chauffeur, en helemaal als je met een zeer lang brugdeel lastige rotondes moet zien te passeren. Chauffeur Henk Agteresch heeft vaker met lange lengtes gereden. Maar 45 meter is wel ’n uitdaging.