| 12:22 | Truckstar Redactie

Truckstar 01/2014

We gaan kleurig de feestdagen in met de excentrieke nieuwe FH-showtruck van de Zweed Ralf Ekdahl. We rijden overigens ook dwars door de Canadese Rocky Mountains en slaan op de digitale toer met onze stamtafel! Van drie verhalen hebben we extra foto’s online gezet: klik hier!


Klassiekers verzamelen Canada-style

Klassiekers verzamelen Canada-style

George Tackaberry runt met zijn zoons een succesvol aannemingsbedrijf. Maar belangrijker is dat hij de grootste verzameling oldtimers van Noord-Amerika heeft, en daar willen we meer van weten.


Tien dagen woestijn

Tien dagen woestijn

Dat klinkt als een uitdaging, en dat was het ook. Maar wel een fantastisch mooie uitdaging. In november reisde een tiental Truckstar-lezers naar Tunesië voor een barre rit met een aantal zware MAN terreinmonsters en een stelletje scheppen. Dat leverde tevens dit mooie verslag op!


Belgisch speciaal transport

Belgisch speciaal transport

De Belg Luc van der Stricht mocht van zijn baas helemaal zelf bepalen wat voor truck hij zou krijgen. Het resultaat liegt er niet om: een brute acht-cilinder Scania. Geen wonder dat Luc in een goed humeur is als we hem treffen, ook al is het 4 uur ’s ochtends! Klik hier voor de extra fotopagina.


Hart voor de zaak

Hart voor de zaak

Onze Fotojaarboek-chauffeur vinden we in Oudenbosch, bij Marijnissen Transport. We gaan op pad met Jurgen Marijnissen, een jonge maar goede chauffeur, die een mooie Scania Highline rijdt. Dat moet garant staan voor een mooie dag, of kan er toch nog iets misgaan?


Ondertussen in Canada

Ondertussen in Canada

We zijn terug bij Chris en Diego in het mooie, ruime en vriendelijke Canada. Op uitnodiging van dit vrolijke Vlaamse chauffeursstel rijden we opnieuw een schitterende rit mee, ditmaal op een nieuwe Kenworth en de rit leidt ons dwars door de Rocky Mountains en de prairies. Klik hier voor de extra fotopagina.


De stamtafel digitaal

De stamtafel digitaal

Effe je Facebook checken op je telefoon tijdens het rijden… Die twee dingen gaan niet samen. Maar online een stamtafel-gesprek houden op onze Facebook-pagina over dit onderwerp… Ja, dat gaat prima!


Politie?

Politie?

Dan leggen we die telefoon wel ff weg. Maar als er geen politie in de buurt is, dan lijkt het er sterk op dat wij graag ff alle social media checken vanaf de werkplek, en ja: tijdens het rijden. De politie weet dat ook, zo leren we tijdens een dagje controle.


Zweedse Farao

Zweedse Farao

We kennen de Zweed Ralf Ekdahl van het Truckstar Festival 2011 waar hij hoge ogen gooide met zijn FH16 Roadcruiser. Die truck is, laten we zeggen, iets wilder geworden dan zijn voorganger. Klik hier voor de extra fotopagina.


Acht maal Jong!

Acht maal Jong!

Acht jonge chauffeurs, tegelijk in de rubriek Jong! Dat is nog nooit vertoond en we hebben er daarom twee extra pagina’s aan toegevoegd. Dit is namelijk het mooie verhaal van een hecht groepje vrienden, die allemaal op de truck zitten!