| 17:37 | Truckstar Redactie

Truckstar 01/2013

Op de cover van Truckstar 1/2013 prijkt de prachtige Actros van chauffeur Johan Buld. Met hem maken we een heerlijke rit mee naar Zwitserland, Italië en Frankrijk. Wat een fijne auto en leuk werk! Maar we duiken ook in de parkeerproblematiek bij Rotterdam en we praten met een echte oldtimer-liefhebber.


Zwak voor MAN's

Zwak voor MAN’s

Ook al zien we een schitterende, door Peter Visser opgeknapte Mercedes bij een molen, Peters hart ligt bij dat andere Duitse merk: MAN. Hij heeft er inmiddels verschillende van gerestaureerd, én versleten. Hoe dat kan moeten we hem zelf maar laten uitleggen. Liefhebber is ie in elk geval wel!


De wagens van Kok

De wagens van Kok

Wie kent ze nog, de machtige 3-serie Scania’s van Kok Hilversum? In de jaren negentig verdwenen ze uit het straatbeeld maar nu zijn ze terug. De R730 van Mike Kok is een waardige opvolger die met samen met een viertal andere trucks voor een Zwitserse opdrachtgever rijdt. We gaan mee op een mooie ‘boodschappenrit’ naar Zwitserland.


Geen special paint en chroom

Geen special paint en chroom

Een dik interieur of toeters en bellen zijn aan Tom van der Wijden niet besteed. De DAF van Tom ademt echter wel noeste arbeid uit, niet alleen vanwege wat stof op het dashboard, maar vooral wanneer we Tom aan het werk zien. Handig voert hij een slimme wisseltruc uit met containers.


Voer voor fijnproevers

Voer voor fijnproevers

De truck van Erik van Gisbergen lijkt altijd om door een ringetje te halen. En dat is knap want de Belgische en Brabantse modder doen iedere dag hun best de nodige sporen na te laten op de Volvo en Spitzer Eurovrac-bulkoplegger. We gaan nat veevoer laden in Moeskroen, een leuke rit, maar niet zonder verbazing over de capriolen van de auto-besturende zuiderbuur.


Kettingengevecht

Kettingengevecht

In Nederland valt het mee met de bergen. Maar als Nederlandse chauffeur kun je maar zo in de Ardennen, Alpen of in Scandinavië kettingen moeten leggen. Welke kettingen wil je dan bij je hebben? Wij vergelijken vier verschillende fabrikanten met elkaar.


Eindelijk chauffeur!

Eindelijk chauffeur!

Mathijs van Veen wilde als kind al chauffeur worden. De hoge opleidingskosten waren echter een grote hindernis en Mathijs werd kok. Toch heeft hij nu zijn droombaan als chauffeur: Via een BBL-opleiding gaat hij aan de slag als chauffeur tijdens zijn ervaringsjaar bij een leerbedrijf.


XF olé

XF olé

DAF gaf de internationale vakpers uitgebreid de kans om te rijden met de nieuwe XF. Maar daarvoor moest iedereen wel helemaal naar Zuid-Spanje komen, en aan het einde moesten de trucks natuurlijk ook weer terug naar Eindhoven: Een uitgelezen klusje voor ons!


Fijne auto, mooi werk

Fijne auto, mooi werk

Combi-chauffeur Johan Buld is een doorgewinterde groupagespecialist. Onlangs kreeg hij de vraag of een nieuwe Actros wat zou voor hem zijn: “ik zag dat wel zitten en ben erg blij mee!” Maar het is wel een ouderwetse combi en dat betekent mooi werken met de auto op deze heerlijke rit richting de Alpen.


Mooi, die nieuwe parkings..

Mooi, die nieuwe parkings..

Ze liggen er prachtig, maar tevens verlaten bij, de drie nieuwe bewaakte truckparkings in de Rotterdamse haven. Hoe komt dat? We togen wederom naar Rotterdam voor een gesprek met restaurant-uitbaters en we spraken met jullie tijdens een stamtafel gesprek in Appie Happie.


Sfeervol door de donkere dagen

Sfeervol door de donkere dagen

Zo vlak voor de feestdagen hangen overal al gezellige lichtjes. Maar ook op de weg gaat het er steeds beter uitzien. Want de prachtige nieuwe trucks van Ben Becker passen wonderwel in de kerstsfeer, en met een vrolijke chauffeur is het plaatje compleet.