regenboogcontainers
| 11:32 | Arjan Olsthoorn

Maersk regenboogcontainers in Rotterdamse haven om diversiteit te vieren

Na Los Angeles en Yokohama verwelkomt Rotterdam nu de regenboogcontainers van Maersk. Daarmee viert de rederij diversiteit en inclusie in de maritieme en havenlogistieke sectoren.

Op 8 mei 2021 arriveerde Maastricht Maersk bij APM Terminals Maasvlakte II in Rotterdam, met twee iconische Maersk-containers aan boord. De containers zijn vakkundig voorzien in de kleuren van de regenboog om diversiteit en inclusie te vieren. Op 11 maart 2021 begonnen de zeecontainers aan hun ‘wereldtour’, die zal eindigen in Denemarken voor de Copenhagen Pride 2021.

Regenboogcontainers

Het eerste deel van de reis van de 20 en 40 ft. regenboogcontainers was aan boord van de Maersk Edmonton. Deze voer van APM Terminals Pier 400 in Los Angeles naar APM Terminals Yokohama in Japan, waar ze op 22 maart aankwamen. De containers zullen tot 16 mei te zien zijn op APM Terminals Maasvlakte II. Daar krijgen de medewerkers van de terminal, en van andere AP Moller – Maersk bedrijven, de kans om de containers te signeren. Dit als een symbool van hun eigen persoonlijke inzet voor diversiteit en inclusie. Een van de eersten die dat deed, was Jan Buijze, algemeen directeur van APM Terminals Maasvlakte II, vergezeld van vertegenwoordigers van Maersk en Hamburg Süd.

‘Ware kleuren uitstralen’

APM Terminals CFO Katja Otten, zei: “We zijn erg trots om deze regenboogcontainers te verwelkomen op weer een andere APM Terminals-locatie. Na Los Angeles en Yokohama, als onderdeel van hun wereldtournee, zijn ze nu in Rotterdam. Als bedrijf geloven we diep in het recht van al onze medewerkers om te zijn wie ze zijn en hun ware kleuren te laten uitstralen. De principes van diversiteit en inclusie zijn diep geworteld in onze bedrijfscultuur. Als wereldwijde organisatie laten we ons ook door hen leiden bij het aantrekken en ontwikkelen van onze talenten.”

maersk rainbow

Katja Otten (r) en Jan Buijze van APM Terminals.

Na hun verblijf op Maasvlakte II gaan de regenboogcontainers ook op tournee door Nederland. Daarbij bezoeken ze enkele van de bezienswaardigheden van ons land. Evenals locaties van deelnemende klanten en partners. Iedereen die één van deze regenboogcontainers ziet, wordt aangemoedigd om een ​​foto te maken en deze te delen op sociale media met de hashtag #InclusionAllTheWay. De containers vervolgen hun reis naar andere havens in Europa en vragen onderweg aandacht voor diversiteit en inclusie.

Rainbow containers

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie