Madonna naar Truckstar Festival
| 15:45 | Korneel Luth

Madonna naar Truckstar Festival

Eén van de extreemste showtrucks van dit moment komt naar het Truckstar Festival!

We hebben het over de ‘Madonna’ van de Fin Ristimaa. De Scania R560 combi is zonder twijfel één van de extreemste show- en special paint-trucks ooit in Europa gezien.

Met de truck viert de Fin Juha Ristimaa, bekend van eerdere schitterende showtrucks, zijn twintig-jarig jubileum als transport-ondernemer.

Fel paarse en roze tinten

De Madonna is in fel paarse en roze tinten uitgevoerd, met gouden en witte details. De cabine en opbouw zijn getooid in prachtige afbeeldingen van pop-icoon Madonna. Maar de 25 meter-combi zit vol met details die veel verder gaan dat het zeer precieze en prachtige airbrush-werk. Op alle fronten is de truck aangepast. Of het de bijzondere uitlaatpijpen zijn aan de zijkant van de motorwagen, de verstralers op de cabine, of de achterlichten op motorwagen en aanhanger: het is allemaal schitterend.

Madonna naar Truckstar Festival
Zo stond ie als absolute show-stopper op Peterborough. De truck is de afgelopen tijd al ruimschoots in de prijzen gevallen.

We maakten afgelopen mei al even kort kennis met de Madonna op Truckfest Peterborough en spraken toen ook met Juha Ristimaa. Hij vertelde dat de Madonna de overtreffende trap is van alles wat ie ooit heeft gedaan qua showtrucks. Hij liet toen ook weten graag naar Assen te willen komen, maar er moest nog veel geregeld worden om dat mogelijk te maken.

De maten van zijn combi zijn namelijk in landen als Finland of Zweden geen enkel probleem, en de hoogte in Engeland evenmin. Maar vanwege de lengte stond Ristimaa met alleen de motorwagen in Peterborough, en is het ook moeilijk om door Duitsland naar Nederland te komen.

Het hele span op Assen!

Toch zal op Assen zal het hele span te zien zijn: de volledige 25,25 meter!

Madonna naar Truckstar Festival
Op Peterborough zagen we een voorproefje met alleen de motorwagen – op zich zelf al een kunststuk!

Nederlandse wegen te smal
Juha Ristimaa vertelde ons dat hij graag op Assen wil staan met zijn Madonna.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie