*

Maandag opening Tweede Coentunnel
| 11:37 | Truckstar Redactie

Maandag opening Tweede Coentunnel

Een belangrijk moment voor de regio Amsterdam maandagmorgen: de Tweede Coentunnel gaat open samen met de Westrandweg A5.

Na enkele dagen van ernstige verkeershinder en enkele tientallen jaren van fileleed en verloren rij-uren, is de opening van de Tweede Coentunnel op maandagmorgen 13 mei een feit. Tegelijkertijd wordt het laatste deel van de A5 Westrandweg geopend, eveneens een belangrijk moment voor de regio.

Goed nieuws voor het transport
En uiteraard is dit goed nieuws voor het transport, aangezien hiermee een alternatief ontstaat voor de route over de A4 en A10 West vanuit Den Haag naar de Coentunnel. De ontsluiting van het Westelijk Havengebied verbetert ook, evenals de algehele bereikbaarheid in Noord-Holland. Bovendien zal bij de andere tunnels in de regio de druk een beetje van de ketel gaan.

Maandag opening Tweede Coentunnel

Renovatie oude Coentunnel
Na dit weekend zijn de problemen echter nog niet helemaal opgelost. Verkeer kan vooralsnog alleen gebruik maken van de Tweede Coentunnel. De oude Coentunnel wordt volledig gerenoveerd. In 2014 wordt de oude Coentunnel weer opengesteld en is een prachtig stuk infrastructuur in Amsterdam een feit.

Enorme klus dit weekend
Het aansluiten van de Westrandweg en de Tweede Coentunnel op de A10 dit weekend heeft nogal wat voeten in de aarde. Rijkswaterstaat moest daarom vanaf woensdagavond 8 mei de Coentunnel geheel afsluiten, om honderd uur lang, aaneengesloten te kunnen werken – het gehele Hemelvaartweekend.

De werkzaamheden omvatten de aanleg van tijdelijke en definitieve aansluitende wegen aan weerszijden van de nieuwe tunnel, het verwijderen en aanbrengen van asfalt, grondlichamen, geleiderail, markering verkeerstechnische installaties en verlichting, een enorme klus.

Transport profiteert van werkzaamheden
Goed nieuws is overigens ook dat veel transportbedrijven in de regio profiteren van het vele werk rond de aanleg van de Westrandweg en de nieuwe tunnel. Zeker in tijden van crisis is dat een plezierig gegeven.

Foto: De werkzaamheden aan de Tweede Coentunnel in volle gang. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie