| 12:52 | Robert Servaas

M. Bakkers Transport viert jubileum met oldskool Volvo FH

In 1996 zijn Marc en Karin Bakkers gestart met M. Bakkers Transport. Dit jaar bestaat het bedrijf dus 25 jaar. Om dat te vieren werd onlangs een bijzondere jubileumtruck afgeleverd door BAS Truck Center; een oldskool Volvo FH500 6×2 voorloopas trekker met Turbo Compound motor.

M. Bakkers Transport is een echt familiebedrijf. Karin doet de administratie, Marc doet ‘van alles’ en rijdt zelf ook nog regelmatig en sinds 2016 is zoon Joeri gestart op de planning. De kracht van het bedrijf? Karin: “Gewoon hard werken en eerlijk zijn naar elkaar, zowel naar je klanten, naar je medewerkers als naar elkaar. Anders houd je het samen ook geen 25 jaar vol in een bedrijf.”
Voor 1996 was Marc vrachtwagenchauffeur in loondienst. Hij had echter altijd al de droom om een eigen transportbedrijf te starten. In februari 1996 werd deze droom werkelijkheid. De inschrijving bij de KvK was een feit en Marc kocht bij BAS Veldhoven een Volvo FH420 4×2 trekker. De eerste Globetrotter XL die in Brabant reed. Al snel kwamen er meer opdrachten waardoor er een extra truck werd aangeschaft. Karin licht toe: “Uiteindelijk kwamen we op een punt waarbij ik Marc de vraag stelde: ‘Wil je altijd op de truck blijven zitten?’ Zijn antwoord was ‘nee’, dus trokken we de conclusie dat je dan wel echt een stap moet zetten en door gaan met groeien. We hebben altijd het idee gehad: Groeien prima, maar het moet te behappen zijn. Niet te snel gaan en het overzicht blijven houden. Dus we zijn heel gestaag gegroeid.” Marc vult aan: “Elk jaar een truck. We bestaan 25 jaar en hebben nu 25 trucks onderweg.”

Festina Lente

Op alle trucks prijkt de slogan ‘Festina Lente’, oftewel ‘Haast je langzaam’. Op de vraag waarom, antwoordt Marc grappend: “Omdat ik dat leuk vind”… maar er zit veel meer achter. Het is zowel kenmerkend voor de doordachte groei die het bedrijf heeft doorgemaakt als voor de manier waarop Marc en Karin hun medewerkers aansturen. Karin: “Chauffeurs hebben altijd haast, zijn altijd gestrest en gespannen. Terwijl wij zeggen: Rijden is jouw werk. Als chauffeur zit je op de weg en heb je te dealen met de omstandigheden. Het heeft geen zin om alles gehaast te doen en je druk te maken om zaken die buiten je macht liggen. En tja ‘Haastige spoed is zelden goed’ is zo’n lang verhaal, dus daarom ‘festina lente’. Oftewel: Het komt zoals het komt.”


Jubileumtruck

De jubileumtruck is echt het paradepaardje van het wagenpark. “Hij is helemaal gepimpt, oldskool stijl. Hij is voorzien van een speciaal interieur, alcoa velgen, traanplaat, speciale verlichting en twee ‘schoorstenen’,” aldus Marc. Chauffeur Stephan Soetens die vast op de truck gaat rijden, kijkt er al een jaar naar uit en heeft zelf mee mogen denken over de opties en styling van de truck. “Dat mocht wat kosten, daar hebben we 25 jaar hard voor gewerkt. En… ik ga deze nooit meer verkopen,” zegt Marc. De truck wordt ingezet voor binnenlandse ritten voor Sonac. De nieuwe Volvo truck is voorzien van een 500 pk motor met Turbo Compound en is inmiddels de twintigste Volvo truck voor het bedrijf.

Niet alleen de jubileumtruck is van alle gemakken voorzien, ook de andere trucks in het wagenpark van Marc en Karin zijn uitgerust met vele opties. “Onze internationale chauffeurs zijn de hele week voor ons onderweg, dan moeten we er ook voor zorgen dat ze dit op de meest prettige manier kunnen doen,” aldus Karin. “Stand airco is nu verplicht gesteld, maar was bij ons altijd al standaard. Als je moet overnachten in je truck dan moet je ook lekker kunnen slapen en uitgerust met je werk kunnen starten.”


Bakkers en BAS

Het 25-jarig jubileum van Bakkers betekent ook een jubileum van 25 jaar samenwerking tussen Bakkers en BAS Truck Center. Van de eerste truck die door BAS Veldhoven af werd geleverd tot deze bijzondere jubileumtruck. Karin: “Het is fijn om te ervaren dat BAS en wij hetzelfde doel voor ogen hebben. Bij ons beide staat de gezondheid van het bedrijf bovenaan en daarom komen we samen altijd tot de beste oplossingen. Door regelmatig contact zijn ze op de hoogte van de ontwikkelingen en acteren ze hier proactief op. Daarnaast gaat het niet altijd alleen over zaken, maar vinden we het ook heel prettig om eens in de zoveel tijd op informele wijze het glas met elkaar te heffen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie