Vlam in de Pijp
| 09:51 | Arjan Olsthoorn

Luister: ‘Met De Vlam In De Pijp’ in coronajasje

NPO Radio 2-dj Bart Arens presenteerde aan het begin van de coronacrisis in zijn radioshow de ‘Aan De Slag Artiesten Challenge’. Niemand minder dan Henk Wijngaard maakte een nieuwe versie van zijn classic ‘Met de Vlam in de Pijp’, speciaal voor de hele logistieke sector. Henk maakte er tevens een nieuwe videoclip bij.

Toen het nummer begin vorig jaar werd aangepast was het nummer bedoeld voor alle vrachtwagenchauffeurs. Maar ook voor mensen in de vaart, in distributiecentra, koeriers… Voor iedereen die ervoor zorgt dat er in die lastige tijd goederen van A naar B kwamen.

Nu we middenin een tweede lockdown, met zelfs een avondklok, zitten blijkt maar weer eens hoe het hele land draait op de kracht van vrachtwagenchauffeurs. Een goede reden om deze klassieker in een coronajasje nog eens te delen. Uiteraard maakte Henk Wijngaard een nieuwe videoclip bij de 2020 uitvoering van ‘Met de Vlam in de Pijp’. Bekijk de video hieronder.

Beluister ook: interview met Henk Wijngaard en NPO Radio 2-DJ Bard Arens.

8 Reacties
 1. ben zelf ook chauffeur ook al ben ik een vrouw vind dit een mooi nummer en dat wij niet genoemd worden maakt totaal niet uit we zijn nou eenmaal gewoon chauffeurs en bijverdienen idd respect doe dit werk vanaf 1996

 2. Heb nog geen dag gestopt,was een goes jaar 2020 voor werk
  Lekker om Henk weer eens te horen.
  Doe dit mooie van al 35 jaar,
  En AUB houd toch op met klagen dat in dit liedje de vrouw Niet genoemt wordt,geniet gewoon van het liedje.

 3. Een heerlijk liedje maar Ina heeft gelijk er wordt alleen over mannen gezongen terwijl er steeds meer vrouwen aan het stuur zitten.
  Daar moet henkie ook eens aan denken.😁

 4. Heel treffend deze uitvoering. Zeker als je het origineel er mee vergelijkt. Van de stoere gozer die door de brennerpas reed, naar de moderne chauffeur die netjes op tijd bij de klant komt. Zo erg is het met de vertrutting, ook in het transport. Het verschil tussen de beroep chauffeurs en de
  TRUCKERS

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie