Light Concept voor nieuwe Volvo FH en FM
| 10:26 | Truckstar Redactie

Light Concept voor nieuwe Volvo FH en FM

Volvo presenteert het Light Concept voor de nieuwe FH en FM.

Er zijn takken van transport waar iedere extra kilo lading van belang is, zoals het bulk- en tank-transport. Des te lichter de truck is, des te meer lading er mee kan en des te meer er verdiend wordt.

Volvo wil natuurlijk ook in die markten thuis zijn en introduceert daarom het Light Concept. De nieuwe FH en FM kunnen zo uitgerust worden, dat er tenminste 123 kilogram bespaard wordt. Zo kunnen de Volvo FH en FM Light Concept extra voorzien worden van aluminium luchtketels, monoleaf voorveren en aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine.

De Volvo FH 4x2T Globetrotter Euro 6 kan gespecificeerd worden met een eigen gewicht van 6.537 kilo inclusief volle AdBlue-tank en versnellingsbak-PTO. Het kan nog lichter door bijvoorbeeld te kiezen voor een slaapcabine in plaats van een Globetrotter-cabine. Dit levert een extra gewichtsreductie op van 45 kilo.

Light Concept voor nieuwe Volvo FH en FM

FM is nog lichter

Het Light Concept is ook beschikbaar voor de nieuwe Volvo FM die al lichter is dan zijn voorganger. De Volvo FM11 4x2T Globetrotter is hierdoor leverbaar met een eigen gewicht van 6.258 kilo.

“Met deze lichte truck verwachten wij een nog beter concept neer te zetten bij klanten in gewichtgevoelige segmenten. We bieden nu een volledig vernieuwd model in een lichtere versie met veiligheid, comfort en ergonomie op hetzelfde hoge niveau als men van ons kan verwachten”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks Volvo Trucks Nederland. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie