Pacton open oplegger
| 09:58 | Rik Werner

Van Liere Transport kan twee decennia vooruit met vlakke Pacton

Familiebedrijf Van Liere Transport uit Kloetinge rijdt sinds kort met een nieuwe drieassige open oplegger van Pacton.

Marco van Liere (48) zegt erg blij te zijn met de nieuwe Pacton-oplegger. ,,Het werkt gemakkelijker, sneller én veiliger.’’ Van Liere zet de trailer in voor het transport van staalplaten, die hij – voor een Belgische staalhandel – naar afnemers in Nederland en België vervoert. ,,Ik wilde het nu eens een keer echt goed doen”, zegt hij over de nieuwe aanwinst. ,,Met bijvoorbeeld een serie slim geplaatste rongpotten en speciale bindogen aan de zijkanten, voor het flexibel fixeren van de lading. Dat werkt niet alleen gemakkelijker en veiliger; alles is nu ook gecertificeerd. Daar wordt heden ten dage scherp op gecontroleerd. Ik heb onderhand meer certificaten bij me dan rongen.’’

Pacton open oplegger

DAF

Van Liere werkt met een DAF XF Super Space Cab met 460 pk en Euro 5 motor. ,,Die kan zeker nog een paar jaar mee; ik ben erg zuinig op mijn materieel. In combinatie met de Pacton-oplegger ben ik de komende jaren prima voorzien.” De nieuwe oplegger van Van Liere heeft drie starre assen met trommelremmen. Per as is er een technisch draagvermogen van 9.000 kg en de voorste en de achterste as zijn liftbaar. ,,Ik kan weer 20 jaar vooruit.”

Achteruitrijcamera

De maatwerkuitvoering voor Van Liere omvat tevens – onder andere – een palletkist, een achteruitrijcamera en zijafscherming. Het werk in het staaltransport bevalt Van Lier naar eigen zeggen prima. ,,Ik heb een goede opdrachtgever en als kleine transportondernemer kan ik hen flexibel van dienst zijn. Dat is mijn kracht’’

Pacton open oplegger

Lees ook: Dijco vervoert groente en fruit met verse koeltrailers van Pacton.

Prometec transporteert geconserveerde metalen met Pacton opleggers.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie