Leyland Trucks produceert 5.000ste DAF met opbouw af fabriek
| 15:29 | Truckstar Redactie

Leyland Trucks produceert 5.000ste DAF met opbouw af fabriek

LF voorzien van Paccar opbouw

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 5.000ste DAF LF-distributietruck met in eigen huis geproduceerde en gemonteerde PACCAR-opbouw van de band. De truck werd overhandigd aan Royal Mail, het Britse postbedrijf. Het bedrijf al meer dan 700 DAF-trucks met deze opbouw in haar vloot.

Dat met die opbouw is iets unieks: Leyland/DAF is de enige Europese fabrikant die op de productielijn ook opbouwen assembleert en installeert.  Leyland Trucks is de enige Europese fabrikant die op haar productielijnen ook opbouwen assembleert en installeert. Dit garandeert allereerst dat de kwaliteit daarvan van hetzelfde hoge niveau is als van de trucks zelf. Daarnaast leidt het tot aanzienlijk kortere levertijden, wat de efficiëntie ten goede komt en bijdraagt aan maximale voertuigbeschikbaarheid. Dat er een EU-typegoedkeuring geldt voor het complete voertuig garandeert zo bijvoorbeeld het snelst mogelijke registratieproces. Klanten kunnen zowel chassis als opbouw specificeren en bestellen bij de DAF-dealer en ook dat draagt bij ​​aan een optimale efficiëntie. 

Aerobody

DAF levert op de Britse markt een complete reeks LF-distributietrucks met PACCAR-opbouw, inclusief gesloten uitvoeringen en versies met schuifzeil. Tot dit aanbod hoort ook de aerodynamische Aerobody, die is ontworpen om het brandstofverbruik verder te verbeteren en die ook beschikbaar is op het vasteland van Europa. Dankzij die aerodynamisch gevormde opbouw is DAF in staat om flinke brandstofvoordelen te halen tot wel acht procent.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie