Leverink Rijssen neemt eerste Mega EcoLog in gebruik
| 22:30 | Truckstar Redactie

Leverink Rijssen neemt eerste Mega EcoLog in gebruik

In opdracht van Isobouw heeft Leverink Rijssen voor het eerst haar mega EcoLog als LZV ingezet.

Elke vervoerder streeft naar optimale multifunctionaliteit voor zijn wagenpark. Zo ook het familiebedrijf Leverink uit Rijssen. De Ecolog die Groenewold uit Hoogezand biedt, leek de bekende vervoerder uit het oosten dan ook een interessant alternatief. Logisch, want een trekker zo nu en dan inzetten om het werk van een bakwagen uit te laten voeren, dat klinkt iedere transporteur interessant! Eén probleem: een EcoLog in mega uitvoering leek geen haalbare zaak. En omdat Leverink bijzonder druk is met het vervoer van isolatiematerialen voor Isobouw, was dat toch wel een sterke wens.

Mega chassis

Het mega chassis van een Volvo kent een knik en is daarmee niet sterk genoeg als deze voor een EcoLog wordt ingezet. In nauw overleg met Volvo dealer Nijwa Rijssen werd een oplossing gevonden. “We hebben een min of meer standaard truck tot mega omgebouwd en toen verder gebouwd tot EcoLog”, vertelt Marc Leverink, planner en duizendpoot bij Leverink. “Door een combi-chassis te gebruiken, kwamen we uit met de hoogte en heeft de Volvo nu een vlak chassis. Op deze manier kunnen we de FH inzetten als trekker, combi én als LZV. En het werkt super!”.

Leverink Rijssen neemt eerste Mega EcoLog in gebruik
Twee keer kijken en je ziet dat het niet om een ‘gewone LZV’ gaat

LZV

Het idee voor een mega EcoLog speelde al ruim twee jaar bij Leverink en sinds maart beschikt de transporteur over deze variant. Op het Truckstar Festival stond het gehele span dan ook al opgesteld, maar pas deze week werd de bijzondere combinatie voor het eerst als LZV in het echte werk ingezet. Jos Scholten (25) haalde hiervoor speciaal zijn LZV certificaat en kon eindelijk de theorie in praktijk brengen. En komt de naam Jos Scholten je bekend voor? Dat kan, want Jos stond op hetzelfde festival nog op het podium als derde finalist in de Go&Stop races!

Deze editie
Deze opbouw foto toont duidelijk de EcoLog constructie en haar gedwongen stuuras

Moois

Overigens kunnen we binnenkort meer moois verwachten bij Leverink: een nieuwe Volvo Globetrotter XL wordt deze week in de fraaie huiskleuren gespoten. Leverink blijven volgen? Check dan hun Facebookpagina. Wil je meer lezen over de Ecolog? Bezoek de website van Groenewold Carrosseriefabriek B.V.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie