Lange combinaties beboet
| 16:24 | Truckstar Redactie

Lange combinaties beboet

Politie houdt lange combinaties uit Oekraïne aan

De politie heeft woensdagochtend een chauffeur uit Oekraïne aangehouden vanwege een te lang samengesteld voertuig. 
Vorige week kon je op Truckstar.nl al lezen over doelbewust verlengde Oekraïense trucks.

Chauffeur Mike van Veen zag woensdagochtend het politie-optreden en contacteerde vervolgens Truckstar: “Ik heb gesproken met één van de aanwezige agenten. Die vertelde mij dat zij te lange voertuigen al rijdende moeten aanhouden om proces verbaal op te kunnen maken. Dat is gelukt bij één combinatie.” 

Boete

Politiewoordvoorder Frans Zuiderhoek bevestigt dit: “We hebben vandaag in Aalsmeer één Oekraïense combinatie aangehouden.  Deze truck had een totale lengte van 20,75 meter, oftewel een overschrijding van twee meter. Die heeft een boete van €2600,- gekregen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast is er vandaag in Apeldoorn ook een Oekraïense vrachtwagencombinatie aangehouden. Die had een totale lengte van 20,10 meter en kreeg daarvoor een boete van €1300,-  voor overschrijding van de maximale voertuiglengte. Ook was bij deze truck de verlichting niet in orde, waarvoor een boete van €146,- is uitgeschreven.”

Rijverbod

Beide voertuigen mogen volgens Zuiderhoek niet verder voordat de staat voertuig weer volgens de geldende regels is. Dat betekent in de praktijk dat er een andere voorwagen moet komen om de aanhanger aan te koppelen. “Wordt niet aan het rijverbod voldaan, dan is er sprake van een misdrijf”. Hij benadrukt verder dat het fenomeen de aandacht van de politie heeft: “Het is meegenomen onze briefing.”

De truck op de bijgevoegde foto is ook opgemeten, maar niet bekeurd. Deze combinatie werd niet op de openbare weg aangetroffen op het terrein van bloemenveiling Aalsmeer en kan daarom niet bekeurd worden. De truck heeft een lengte van 22,10 meter. 

Net als bij andere ingestuurde foto’s betreft het hier een tweedehands truck uit Nederland. Hiervoor lijkt een voorkeur te bestaan: met de reclame er nog; en vakkundig bijgewerkt op het verlengde gedeelte op vallen de trucks minder op. 

3 Reacties
  1. Oostblokker nie goe begrijpen, aanhanger te lang, waarom boete ? Hollanders met LZV bloemetjes rijden tussen Schiphol en Aalsmeer… Ja, eigenlijk kan je die Oostblokker niet eens ongelijk geven. Ga akkoord met Premiumtrucker, die Hollanders hadden er maar best hun reclame afgehaald.

  2. het eerst schaap is over het hek ,dat er nog vele zullen volgen ! gelukkig zit er in de bakken kwetsbare lading die niet al te veel kan hebben ,daardoor zal de verlader misschien ook eens gaan nadenken als hij vrachten kan vernietigen wegens het aan de ketting leggen .Wat de reclame betreft , zal de inruil wel minder zijn want overspuiten zal verhaald worden op de aanbieder .

  3. En nu maar hopen dat de lading in de vastgehouden wipkarren gaat verpieteren. Een waarschuwing aan het adres van de verlader(s).
    Ik snap niet dat dat Van Dongen en Moeijes niet de reclame van hun auto’s verwijderen voor de verkoop aan de handel. Je weet toch dat dit soort combinaties naar Oostbloklanden gaan en terugkomen op de internationale snelwegen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie