Volvo's Land Harkema
| 11:40 | Arjan Olsthoorn

Land Transport Harkema kiest voor Volvo’s FH

Land Transport uit Harkema heeft twee nieuwe combinaties in gebruik genomen. Het gaat om Volvo bakwagens met 53 t/m Palfinger autolaadkranen en RAF aanhangwagens.

De zware Palfinger autolaadkranen werden opgebouwd bij Rondaan Carrosserie en Wagenbouw in Berlikum. Deze zijn van het type PK53002 met een capaciteit van 53 Ton/Meter. De plaatsing van de kranen achterop de motorwagens voldoet in de praktijk het beste volgens de chauffeurs die er mee werken bij Land Transport. Door die positie kan zowel de motorwagen als de aanhangwagen geladen of gelost worden zonder af te koppelen. Dankzij de meesturende 10-tons naloopas van Volvo blijft de combinatie rondom keurig binnen de toegestane aslasten. De Volvo FH trucks zijn voorzien van 9-tons voorassen.

Volvo bakwagen met Palfinger autolaadkraan

Volvo bakwagen met Palfinger autolaadkraan.

Oldskool look
Eigenaar Hennie Dijkstra van Land Transport: “Ik hecht waarde aan een fraaie gedegen uitstraling. De chauffeurs in dit werk zijn gemiddeld twee tot drie nachten van huis en dan volstaat deze cabine. De trucks zijn voorzien van airco, een koelkast en een extra kastenwand. Verder zijn alle Volvo veiligheidsopties aanwezig met onder meer de actieve dode hoek assistent, ACC, Lane Keeping Support en Volvo Dynamic Steering. Chauffeurs die daar één keer mee gereden hebben willen nooit weer terug.” Dijkstra koos voor Volvo vanwege de uitstekende ervaringen met dit merk en de relatie met Volvo Trucks dealer Nijwa.

Land Transport Harkema

De vloot van Land Transport Harkema telt inmiddels veertig trekkende eenheden waarvan het merendeel van het merk Volvo. Land Transport rijdt met name kozijnen en prefab- bouwelementen, maar ook containerunits, steigermateriaal en betonwaren zoals putten. Daarvoor zijn multifunctionele combinaties nodig en daar is in samenwerking met Volvo Trucks dealer Nijwa en Rondaan Carrosserie uitstekend in geslaagd.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie