Laatste poets- en waxloodjes
| 12:44 | Sjaak van de Groep

Laatste poets- en waxloodjes

Chauffeurs leggen de laatste hand aan hun trucks voor de Special Paint- en Showtruckverkiezing.

Paul Schröder klimt op een ladder voor zijn trekker. Hij poetst en waxt zijn Scania R500. Weg met die doodgereden vliegen en strepen van de regen. Niettemin doet hij mee voor de gezelligheid. ,,We staan hier met drie combinaties van 25 meter lang,” zegt hij. De chauffeur van Dijkstra Plastics Haaksbergen denkt niet dat hij kans maakt de showtruckverkiezing te winnen. ,,Mijn collega’s hebben hun cabine laten bekleden. Ik heb de originele King of the Road-uitvoering,” zegt hij.

Poetsen

Laatste poets- en waxloodjes
Paul Schröder poetst en waxt zijn Scania R500 voor de Showtruckverkiezing.

Stallone

Richard Veghel acht de kans dat hij de Special Paintverkiezing wint met zijn Black Iveco ook heel klein. ,,Het thema van mijn truck is de dood,” zegt Veghel. ,,Maar wel met een knipoog. Ik houd van het leven en ben geen duivelaanbidder,” lacht hij. ,,Kinderen zien de lol in van de demonen en de schedels in 3d-uitvoering.” Een zwarte truck met dit weer is poetsen, poetsen en poetsen, weet Veghel. ,,Ja, dan vraag ik me wel eens af waarom ik een zwarte truck heb gekocht.”

Laatste poets- en waxloodjes
De Volvo FH 500 van Weeda Transport.

Geen schedels op de Volvo FH 500 van Weeda Transport Klundert. Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone sieren die trekker. Het aantal thema’s bij de Special Paint-trucks zijn legio. Van Game of Thrones tot Dirty Harry. Je komt ogen tekort!

Laatste poets- en waxloodjes
Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone sieren de Volvo FH 500 van Weeda Transport Klundert.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie