| 11:55 | Bert Mateboer

Laag chassis met hoog draagvermogen

Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een nog lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan.

Een mooi voorbeeld van deze toepassing is te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 september. Er staat een Volvo FH 500 8×2 tridem met drie gestuurde assen die door toepassing van een luchtgeveerde 10-tons vooras toch erg laag is. De laadvloerhoogte bedraagt slechts 108cm en het netto laadvermogen is bijna 13.500kg.

De truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-HIPRO 658EP-6 autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak.

De nieuwe 10-tons voorassen zijn luchtgeveerd en als enkele en dubbele vooras leverbaar voor 2 tot en met 5-assige configuraties. Daarnaast beschikken alle chassis met een 10-tons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering. Dit maakt manoeuvreren zelfs bij de zwaarste belasting eenvoudig.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie