| 12:50 | Robert Servaas

Kunsttransporteur Hizkia van Kralingen neemt twee Actros trucks in gebruik

Hizkia van Kralingen heeft onlangs twee Actros trucks met StreamSpace-cabine in gebruik genomen. De vrachtwagens worden ingezet voor het transport van complete kunstexposities tussen Europese musea. De trucks zijn voorzien van innovatieve systemen om de kost- en kwetsbare voorwerpen schadevrij te vervoeren en zijn geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uit Maasdijk.

De Actros 1840 L heeft een StreamSpace-cabine met vlakke vloer, terwijl de Actros 1833 L beschikt over hetzelfde type cabine met 17 cm motortunnel. Ze zijn uitgerust met veiligheidssystemen Active Brake Assist 4 en Side Guard Assist. Bovendien zijn de bakwagens, voor de veiligheid, uitgevoerd met zij- en achteruitzichtcamera’s. Ook aan comfort en uitstraling zijn gedacht. De vrachtauto’s beschikken over het Luxe Style Line pakket, DAB+-radio, soundpakket, luchtgeveerde stoelen met lederen bekleding, Alcoa-velgen en Bi-Xenon-verlichting.

Het kunsttransport kent zijn eigen uitdagingen, die samenhangen met de kost- en kwetsbaarheid van objecten die vervoerd worden. De  temperatuur en de luchtvochtigheid van de laadbak kunnen gereguleerd worden, waardoor de kunstvoorwerpen zo goed mogelijk gepreserveerd blijven tijdens het transport. De speciale opbouw van beide trucks in verzorgd door Lamboo uit Zoetermeer.

Hizkia van Kralingen is afkomstig uit Den Haag. De in 1926 opgerichte logistiek dienstverlener was van oorsprong een verhuisbedrijf. Inmiddels bedient het bedrijf al bijna 30 jaar musea en particuliere kunstverzamelaars wereldwijd op het gebied van logistiek, kunsttransport en collectiebeheer. In deze branche is Hizkia van Kralingen is niet alleen in Nederland marktleider, maar ook internationaal toonaangevend. In totaal heeft het bedrijf circa 100 werknemers. Het wagenpark van de kunstspecialist bestaat uit tien (geklimatiseerde) trucks.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie