Krone Profi Liner
| 14:12 | Arjan Olsthoorn

Krone Profi Liner met vier assen de weg op in Denemarken

De eerste Krone Profi Liner met vier assen is vanaf nu op de wegen van Denemarken te vinden. De schuifzeilentrailer kreeg enkele dagen geleden goedkeuring van de Deense autoriteiten.

Dit betekent dat Krone nu een voertuig aanbiedt dat speciaal is afgestemd op de eisen van Deense transportbedrijven. In Denemarken mag een vrachtwagen met in totaal zeven assen een totaal gewicht van 56 ton hebben. De Profi Liner met vier assen mag een totaal gewicht hebben van 30 ton; elke as draagt ​​hier 7,5 ton. Een drie-assige trailer mag daarentegen maximaal 24 ton wegen.

Dankzij het hogere laadvermogen van de Profi Liner 4-asser is de vraag in Denemarken hoog, meldt Uffe Steffensen van Krone. “In de afgelopen jaren hebben we steeds meer vragen ontvangen over een 4-assige oplegger, zowel van vaste klanten als van andere geïnteresseerden partijen. Daarom hebben we besloten om de Profi Liner 4-assige auto op te nemen in ons gamma. De vierde as wordt geïnstalleerd bij onze dochteronderneming in Padborg. Tevens regelen zij vervolgens de goedkeuring van de oplegger. De eerste tien eenheden zijn al verkocht en worden nu met speciale goedkeuring in Denemarken ingezet.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie