Kris Agten Belgische YETD-kandidaat
| 11:01 | Korneel Luth

Kris Agten Belgische YETD-kandidaat

Chauffeur Kris Agten is de Belgische kandidaat voor de Europese finale van de Scania-YETD. ​

Tijdens een spannende nationale Belgische finale van de Scania Young European Truck Driver-competitie tijdens het Truckstar Festival 2014 bleek geen kandidaat opgewassen tegen de dertigjarige Kris Agten. Ook de Belgische winaar van 2012 Thom Boudewijns niet, die nipt tweede werd. Op de derde plaats eindigde de Franstalige chauffeur Pierre-Yves Massart.

De deelnemers moesten zich van hun beste kant laten zien op het gebied van zuinig en anticiperend rijden, manoeuvreren, lading zekeren, dode hoek, EHBO en brandveiligheid. Nieuw dit jaar waren de spannende head-to-head rondes en de superfinale waarin de beste chauffeurs het volgens een knock-out systeem tegen elkaar opnamen.

Pedal to the metal

“Dit is de derde keer dat ik met de YETD meedoe en ik was niet eerder zo zenuwachtig”, zegt Kris tegen Truckstar. “Maar ik dacht in die laatste, beslissende ronde: the pedal to the metal en ik ga winnen.”

En dat is gelukt, ondanks twee foutjes in de eerste Knock the King-ronde. Overall scoorde Kris, zelf chauffeur op een Scania-trekker bij Van Raak, goed en kwam hij in de finaleronde te staan, tegenover Thom Boudewijns. In die finale-ronde was het Thom die in eerste instantie de leiding nam. Kris kwam echter sterk terug en zal komend voorjaar in Zweden de Belgische eer hoog houden en strijden tegen de 25 andere Europese kandidaten tijdens de Europese finale van de YETD.

Kris Agten Belgische YETD-kandidaat
De hoofdprijs is een splinternieuwe Scania R-serie, (niet deze, maar eentje die speciaal voor de winnaar van de band zal rollen).

Kris Agten Belgische YETD-kandidaat

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie