Kraan-kippers voor Gemeente Barneveld
| 09:27 | Truckstar Redactie

Kraan-kippers voor Gemeente Barneveld

De Gemeente Barneveld heeft drie nieuwe Scania’s met HYVA/HMF kraan-kippers in gebruik genomen.

De Scania’s zijn van het type P 320 in 6×2 uitvoering en zijn zodanig geconfigureerd dat deze inzetbaar zijn voor een breed scala aan werkzaamheden. De voertuigen zijn voorzien van een HYVA tweezijdenkipper met milieukleppen en een HMF 1444Z2 kraan. De kraan-kippers worden ingezet  voor alle voorkomende werkzaamheden binnen de afdeling BOR (beheer openbare ruimte) van de Gemeente Barneveld.  Tevens zijn de wagens voorzien van een DIN-plaat voor sneeuwruimwerkzaamheden en een hydraulische voorziening voor de zoutstrooier.

Stabiele kraan

De HMF1444Z2 kraan is een kraan die opvouwbaar is met grijper en voorzien is van radiografische  afstandsbediening.  Tevens is de kraan voorzien van het EVS-Stabiliteitssysteem. De Gemeente Barneveld heeft bewust gekozen voor dit systeem om veilig te kunnen werken met de autolaadkraan en altijd onder alle omstandigheden te kunnen beschikken over de maximale capaciteit van de kraan, ongeacht steunpootposities.

Kipper

De HYVA tweezijdenkipper is een duurzame kipper en is in zijn geheel gestraald en geschoopeerd om levensduur en kwaliteit te waarborgen. Tevens is de kipper voorzien van milieu kleppen, welke van uit veiligheidsoogpunt zijn aangeschaft vanwege het verplicht afdekken van de lading. Gerard van der Bij,  wagenparkbeheerder bij de Gemeente Barneveld, is in zijn nopjes over de nieuwe voertuigen: “Na gunning van de opdracht zijn wij betrokken gebleven bij de uitvoering van deze voertuigen. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met onze specifieke wensen zoals de maximale hoogte van 355 cm en een hoog netto laadvermogen. Wij beschikken nu over drie van zulke voertuigen waarmee het voor ons bijzonder plezierig werken is”.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie