brant visser
| 13:22 | Arjan Olsthoorn

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 overgenomen door Kooiker Logistiek uit Grou. 

Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, heeft haar hoofdvestiging in Grou en heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Brant Visser & Zonen B.V., opgericht in 1892, oorspronkelijk gevestigd in Anjum en in 1999 verhuisd naar Heerenveen, heeft al haar activiteiten in deze logistieke ‘hotspot’ geconcentreerd.

Het bundelen van deze twee Friese transport-iconen zorgt voor een landelijke speler met internationale slagkracht.

Anticiperen op toekomstige ontwikkelingen

Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Schaalgrootte is een steeds belangrijker wordende factor. Het is belangrijk om de juiste stappen te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit, managementinformatie, digitalisering en duurzaamheid. Door de overname kan Kooiker Logistiek beter voldoen aan de wensen en eisen van zowel bestaande als potentiele klanten.

Lees verder onder de foto’s

In de komende jaren zal het bedrijf verder groeien door op meerdere locaties in Noord-Nederland magazijnen te exploiteren voor haar klanten. In combinatie met warehousing kunnen ook transport en distributie op een zo efficiënt mogelijke wijze worden uitgevoerd.

Samenvoeging

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf van circa 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en is er de beschikking over 4 moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets. De nieuwe organisatie is ISO 9001, ISO 45000, BRC-IFS, Lean&Green, SKAL, GMP+ en AEO-S gecertificeerd.

De huidige aandeelhouders van Brant Visser nemen na een zorgvuldige overdracht afscheid van het bedrijf. René Visser (geen directe familie overigens) is de huidige directeur/eigenaar van Kooiker Logistiek. Samen met het huidige management van Brant Visser en Kooiker Logistiek zal hij het bedrijf gaan leiden.

‘Moeilijke keuze’

Brant Visser, directeur Brant Visser en zonen BV: “In eerste instantie een moeilijke keuze om het bedrijf te verkopen. We zijn echter trots dat wat we met onze medewerkers in al die jaren hebben opgebouwd aan de juiste kandidaat kunnen overdragen. Hierdoor is het geheel nog sterker en is de continuïteit en verdere groei van het bedrijf gewaarborgd.”

René Visser, directeur Kooiker Logistiek, geeft aan zeer content te zijn met deze logische en mooie kans. “Dit past uitstekend in de strategie voor de toekomst van ons bedrijf. Op deze manier hebben we diverse warehouses in Noord-Nederland, zodat een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers kan worden bediend. Daarnaast zijn de bedrijven samen in staat om een breed pakket aan transportmogelijkheden aan te bieden. Zoals (inter)nationaal volumevervoer, dedicated transport maar ook een uitgebreide distributie van deel- en complete zendingen. We vervoeren naar de Benelux-landen, Duitsland en Frankrijk.”

De bedrijfsnaam Brant Visser zal blijven bestaan naast de huidige bedrijfsnamen Kooiker Distributie, Althuisius Polska, Althuisius Logistics, Althuisius Opslag en Wurkwize.

brant visser

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie