| 12:36 | Korneel Luth

Komend weekend: indoor truckpulling Assen

Komend weekend vindt een uniek truckpulling-evenement plaats: Truck en Tractorpulling Indoor Assen.

Op vrijdagavond 25 en zaterdag 26 maart wordt de eerste Truck en Tractorpulling Indoor Assen verreden in de TT Hal op het TT Circuit in Assen. 

Truckstar is er beide dagen bij. Ronald Haverlag is van de Stichting Trekker Trek Nijkerkerveen, die het evenement organiseert. Hij legt uit wat het evenement zo bijzonder maakt.

Indoor 130 meter baanlengte

“We hebben maar liefst 250 deelnemers in verschillende categorieën. Ze komen tegen elkaar uit op twee banen van elk 130 meter lengte. Die lengte is uniek. Dit zijn de maten die normaal op buitenbanen gehanteerd worden. Nergens in Nederland of in Europa vind je dat.”

Haverlag: “Dat betekent veel truck en tractor-geweld over de volle baanlengte! Maar wat het nog mooier maakt: samen met De Nijborg Staalbouw en Bukro Dakbedekkingen hebben we 26 gigantische ventilatoren in het dak geplaatst, en ook nog eens twintig luchtgaten.”

Unieke ventilatie: topsfeer!

“Daarmee is de sfeer veel beter dan bij andere indoor truckpulling-evenementen. Bij ons zie je de rook en alles. Vele malen mooier dan wanneer er afzuigsystemen aangesloten worden op de trucks en tractoren. Die hebben wij niet nodig!”

Komend weekend: indoor truckpulling Assen
Een van de gaten in het dak die nodig zijn voor optimale afzuiging en ventilatie

“Op de beide banen hebben we samen met Gebr. van Maurik de afgelopen week 1.500 kuub speciale klei uitgereden. Deels is die klei uit Nijkerk vandaan gekomen, deels van elders”, vertelt Haverlag.

Komend weekend: indoor truckpulling Assen
Druk in de voorbereiding voor komend weekend

Begonnen in 1998

Het is de eerste Truck en Tractorpulling Indoor Assen, maar niet de eerste keer dat Haverlag een dergelijk evenement organiseert: “We zijn in 1998 begonnen in Nijkerkerveen met een buitenbaan.” 

“Dat hebben we een aantal jaren gedaan. In 2008 zijn we bij een grote manege in Nijkerk indoor gaan rijden. Maar bij de editie van 2011 bleek dat het evenement te groot geworden was. We kregen de vergunning voor 2012 niet meer rond. Vorig jaar zijn we bij TT Hal uitgekomen en hebben we een contract van vijf jaar gesloten!”

Vrijdag begint daar de eerste editie van Truck en Tractorpulling Indoor Assen, van 17:00 tot 23:00 uur. Zaterdag is de tweede dag van 14:00 tot 20:00 uur. Kaartverkoop is (uitsluitend) aan de deur. Voor meer informatie: kijk op de website van Truck en Tractorpulling Indoor Assen.  

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie