Koers_Hoogersmilde
| 14:00 | Rik Werner

Koers Transport kiest Volvo FM 8×4 widespread

Bij Koers Transport is een Volvo FM 8×4 widespread kipper met autolaadkraan in gebruik genomen.

De onderneming uit Hoogersmilde zegt voor de Volvo te hebben gekozen vanwege het veelzijdige karakter van de truck.  ,,Met de tweezijdige kieper kunnen we grondstoffen zoals zand en puin zowel achterover als zijwaarts lossen’’, zegt mede-eigenaar Klaas Koers. ,,De 20 tonmeter Palfinger-kraan kan allerhande hijswerk aan, zoals betonnen stapelblokken en bigbags met teelaarde of compost. Maar ook onze grondverzetmachines die de Volvo FM op een dieplader kan meenemen.”

Koers_Hoogersmilde

43 ton GVW

De vierasser is bij Terberg Techniek widespread gezet om een wettelijk GVW te realiseren van 43 ton. ,,In alle opzichten een mooie oplossing”, vindt Koers. ,,Het leeggewicht is nog geen 20 ton, we houden dus ruim 23 ton netto laadvermogen over. Daarnaast scheelt het, ten opzichte van een 8×8, aanmerkelijk in brandstofverbruik en onderhoud.”

Ergonomie

Bij het specificeren van de truck zegt Koers tevens te hebben gelet op het ergonomisch aspect. ,,In de basis heeft de Volvo FM een lage instap, dat is prettig in dit werk aangezien de chauffeur vaak moet in- en uitstappen. Door Volvo Dynamic Steering kan gemakkelijk door bouwterreinen gestuurd worden. Daarbij maken de kruipversnellingen en de extreem korte wielbasis van 4300 mm de truck extra goed hanteerbaar. Tot slot is de truck voorzien van een VEB+ motorrem, wat ook bij zware ladingen maximaal remvermogen geeft.”

Lees ook: Den Hartogh werft chauffeurs met Volvo FH promotietruck.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie