Volvo FM Koelewijn_Bunschoten
| 14:04 | Rik Werner

Koelewijn voor het eerst aan het werk met Volvo vrachtwagens

Koelewijn Bronbemalingen is sinds kort eigenaar van twee nieuwe Volvo FM 460 6×2-bakwagens met HIAB laadkranen. Het zijn de eerste Volvo’s in het wagenpark van Koelewijn. FBS-Service verzorgde de bak- en kraanopbouw.

De FM-bakwagens worden door de BV uit Bunschoten ingezet voor het laden en lossen van boorequipment, pompen, aggregaten en andere bemaling- en boorappendages.

Volvo FM Koelewijn_Bunschoten

Constructie

De Volvo’s hebben een 10-tons vooras en zijn voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde, liftbare sleepas. ,,Het is een goede, degelijke constructie”, aldus directeur Jouke Koelewijn. ,,Het motorvermogen van 460 pk is erop berekend om ook diepladers met boorinstallaties te kunnen trekken. Die installaties staan op rupsonderstellen en zijn zelfrijdend. Omdat de trucks zelf weinig bewegingen in het veld maken, ging bij de asconfiguratie de meeste aandacht uit naar een zo groot mogelijke efficiency bij het transport over de weg.”

Onderhoudscontract

Omdat veel van de benodigdheden, zoals leidingen en filters, nog vaak handmatig op de laadbak worden geladen, is gekozen voor een zo laag mogelijk chassis. Ook het comfort en de ruimte in de cabine was een aandachtspunt bij de keuze voor de Volvo FM.

Verwachtingspatroon

Koelewijn: ,,De vormgeving, uitstraling en ook de goede berichten die we om ons heen hoorden, hebben ons in de richting van Volvo geleid. Prijstechnisch lagen de voertuigen goed in lijn met ons verwachtingspatroon, en ook de afstemming tussen dealer Harbers en carrosseriebouwer FBS-Service is uitstekend verlopen. Daarom hebben we meteen twee vrachtwagens besteld.’’

Volvo FM Koelewijn_Bunschoten

 

Lees ook: Janssen kiest voor zwaar transport Volvo FH16 met kruipversnellingen.

BCK wil niets anders dan een wendbare Volvo FMX 8×4 betonmixer.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie