Kevin rijdt een week FH16 750
| 10:36 | Korneel Luth

Kevin rijdt een week FH16 750

Kevin van Rijn (27) was de hoogste bieder, en wordt de gelukkige chauffeur die een week lang met de sterkste productie-truck van Europa op pad mag.

Kevin zag de veilings-actie op Facebook – de hoogste bieder mag een week lang op een Volvo FH16 750 rijden. De bekendmaking was op de Volvo-stand tijdens het Truckstar Festival.

“Ik begon vrij laag te bieden”, zegt Kevin met een grote grijns. “Met 700 euro. Maar daar werd meteen overheen geboden natuurlijk. Toen ben ik door gaan bieden, totdat het stopte, en ik de deal had!”

Een heel maandsalaris

Maar dan de hamvraag. Hoeveel was het eindbod van Kevin? “2.050 euro!” zegt Kevin trots.

Dat is een heel maandsalaris, wat direct naar de Stichting Hoogvliegers gaat. Dat is bovenop de ruim dertienduizend euro die Morren eerder op de dag in de vorm van een cheque overhandigde aan de Hoogvliegers.

Kevin rijdt een week FH16 750
Kevin zou de truck zo de Volvo-stand afrijden!

Gesponsord door Volvo

De actie werd op poten gezet door chauffeur Evert Morren, die zelf ook FH rijdt. Volvo Trucks Nederland sponsort de deal met een volle tank diesel – ruim duizend liter – en het gratis ter beschikking stellen van de truck.

Nog nooit Volvo gereden

“Ik kan de auto op vrijdag 21 augustus ophalen! Ik vind dit mooi echt. Ik heb nog nooit Volvo gereden, en ben super-nieuwsgierig.”

“Zelf rij ik met een Scania R440 met voorloopas voor Trans 4 Logistics in Heeze. Ik ga een week zware ADR-goederen rijden, of diepvries. Ik moet samen met m’n baas even bezien wat het beste uitkomt in die week. En hopelijk ook een rit naar België.”

En, kijk, als ie lekker rijdt en het echt wat is deze Volvo, dan kan ik mijn baas natuurlijk aansporen om eens bij de Volvo-dealer te gaan praten.

Namens Volvo Trucks Nederland overhandigde Jan Schouten de sleutels. “Voor ons is dit een mooi gebaar naar de Stichting Hoogvliegers. Daarom sponsoren wij deze actie, met de auto én een volle tank diesel.”

“En we vinden het te gek dat iemand die nog nooit Volvo heeft gereden, de FH16 750 een week meekrijgt, en de truck in het werk, een week lang kan leren kennen!”

Lees ook:

Wie wil een week FH16 750 rijden?

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie