Kees Mulders moet boete betalen
| 11:31 | Korneel Luth

Kees Mulders moet boete betalen

Transportbedrijf Kees Mulders moet een boete van 144.000 euro, opgelegd door de Inspectie SZW, gewoon betalen.

Dat schrijft de FNV in een persbericht. Kees Mulders uit Zevenbergen kreeg de boete voor het illegaal tewerkstellen van Bulgaarse chauffeurs. Een rechter bekrachtigde onlangs de boete.

Het bedrijf maakt via een buitenlandse constructie – MulBul – gebruik van Bulgaarse chauffeurs, die in en vanuit Nederland zouden werken.

Onderzoek door Inspectie SZW

FNV – Stichting VNB vroeg daarom de Inspectie SZW om onderzoek te doen naar Kees Mulders. Dit resulteerde in de boete. Daarnaast heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoek gedaan naar het bedrijf.

Bovendien heeft de gemeente het Kees Mulders verboden om chauffeurs op het terrein in containers te huisvesten als er geen trucks voorhanden waren om me te rijden.

Te lage vrachtprijzen

Het hier illegaal tewerkstellen van de Bulgaarse chauffeurs betekent oneerlijke concurrentie en arbeidsverdringing, zo betoogt de FNV. Bovendien wordt voorkomen dat de vrachtprijzen herstellen als bedrijven gebruik blijven maken van goedkope lonen-chauffeurs voor Nederlands en West-Europees werk. Tevens loopt de staat inkomstenbelasting en premies mis.

Edwin Atema van FNV – Stichting VNB: “Deze zaak speelt al een aantal jaren. Wij zijn dan ook blij dat de boetes nu door de rechter bekrachtigd zijn. Inmiddels hebben wij de Inspectie SZW gevaagd om voor ons een dossier te maken waaruit blijkt dat het bedrijf ook de cao niet naleeft. Zodra wij dit rapport binnen hebben zullen wij ook zelf een procedure starten.”

Kees Mulders kwam begin 2014 in het nieuws toen hij voor de NOS televisie uitlegde dat de loonkosten lager zijn van de Bulgaarse chauffeurs. Volgens Mulders was het werken met Bulgaren via een Bulgaarse constructie de enige manier om het hoofd boven water te houden.

Klik hier om het NOS-fragment uit 2014 terug te zien.

Lees ook:

Vervoerder Kees Mulders aan het woord bij NOS

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie