jong
| 09:20 | Arjan Olsthoorn

Jong: ‘We maken er een feestje van’

De zes vrienden Rutger, Lex, Rick, Anton, Henk en Reinier wilden graag samen in Truckstar. Van het interview voor onze rubriek Jong – nog net voor de tweede lockdown – maakten ze een echt feestje, een mini-Festival.

Deze editie van Jong vind je in Truckstar 13. Bestel Truckstar 13 in onze webshop.

Het is zaterdagmorgen elf uur en jullie hebben heel kleine oogjes. Vertel!

Rutger: “Rond zeven uur gisteravond waren we met z’n vieren in Ede bij Thomassen. Toen zijn we hierheen gereden, naar het terrein van De Transportbrug in Nijkerk. Daar was Reinier al. Lex kwam iets later. Toen hebben we er hier een klein feestje van gemaakt, inclusief lichtshow.”

Reinier: “Marijn is één van de eigenaren. Aan hem heb ik gevraagd of we hier mochten staan en hij was enthousiast. We hebben bier gedronken en eten laten komen. Het was heel gezellig en we lagen er pas om drie uur in.”

Waar kennen jullie elkaar van?

Anton: “Vier van ons kennen elkaar van het Hoornbeeck in Hoevelaken, waar we de chauffeursopleiding deden. Vier dagen werken en één dag naar school. We deden een wedstrijdje wie het eerste zijn theorie of rijbewijzen zou halen, Henk won uiteindelijk. Nou ja, Reinier zat een klas hoger, dus die liep voor.”

Lex: “Ik zat daar niet op school, maar werkte destijds bij hetzelfde bedrijf als Henk, ’s avonds vrachtwagens laden.”

Henk: “Dat was een grote fout, want ’s nachts werken en overdag naar school is geen goede combinatie.”

Rick: “Ik ben de collega van Rutger. Anton ken ik al vanaf de basisschool. Zijn vader was chauffeur en had wel eens de vrachtwagen mee. Als jochie van acht stond ik ernaar te kijken. Mijn vader was vroeger chauffeur, maar toen er kinderen kwamen, is hij van de vrachtwagen gegaan. Hij heeft nu een rijschool, ook voor vrachtwagen.”

Hoe zijn de anderen chauffeur geworden?

Lex: “Bij mij is het een familiekwaal: vader, oudere broers en ooms, allemaal zijn ze chauffeur.”

Anton: “Bij mij is het ook een familiekwaal: mijn vader, alle ooms. Het zat er dus wel een beetje aan te komen dat ik het ook zou worden, al heb ik nog even gedacht aan automonteur. Maar rijden is toch leuker dan sleutelen.”

Henk: “Bij mij geen familiekwaal, mijn vader is spuiter, dus ik kwam wel in aanraking met vrachtwagens.”

Reinier: “Mijn vader is magazijnchef bij de DAF-dealer in Ede. Van jongs af aan ging ik mee naar de garage. Mijn oudere broer is ook chauffeur, dus ik ben er een beetje ingerold.”

Rutger: “Ik heb een oom die chauffeur is. Toen ik zes was, zei hij dat Scania de beste vrachtwagen is. Ik vind dat nog steeds. Alleen rijd ik in een DAF en hij nu ook.”

Mannen, deze rubriek kan niet zonder de liefde!

Rutger: “Ik hou wel van mijn DAF! Ik heb geen vriendin, ook niet tegengekomen, en ik ben niet op zoek.”

Lex: “Ze heet Emma en is zeventien. Ik ben via Insta met haar aan de praat gekomen. Ze is heel aardig, behulpzaam, spontaan en erg mooi. We hebben nu vijf maanden iets.”

Rick: “Ik ben een vrolijke single. Ik kreeg mijn nieuwe vrachtauto en daar was ik best druk mee. Nu is die klaar en kan ik weer op jacht. Ze moet niet veel groter zijn dan ik, want dat zou raar zijn. En ze moet een beetje jonger zijn dan ik en verder lief, zorgzaam en spontaan. Kun je mijn telefoonnummer erbij zetten?”

Anton: “Mijn vriendin heet Tessa en is negentien. Het is een hartstikke lief meisje, dat ik bij mijn vorige werkgever leerde kennen. Ze is de dochter van de baas. Daardoor snapt ze hoe het chauffeursvak in elkaar steekt en dat is top. Ze is heel zelfstandig. Ik woon op mezelf en ze is er vaak. Met haar wil ik later kinderen krijgen. Twee stuks, dat is genoeg.”

Henk: “Ik ben nog geen dertig, dus ik heb nog tijd zat. Ik heb dus nog geen vriendin en ben ook nooit heel heftig op zoek geweest. Het zal wel een keer komen.”

Reinier: “Ik ben altijd vrijgezel geweest, dus ik weet niet wat ik mis. Ik wil later wel een vriendin, maar nu zijn we nog jong.”

En nu?

Lex: “Als jij weg bent, komt Showtruck Channel. Dan gaan we video’s maken voor Insta en Facebook. Dat worden rolling shots, met een drone. En daarna eindigen we bij McDonald’s.”

jong

Tekst en foto’s: Marc van Rossum Du Chattel

Wil jij ook net als Rutger, Lex, Rick, Anton, Henk en Reinier chauffeur worden? Dat kan bijvoorbeeld via het BBL-traject: één dag naar school en de rest van de week betaald werk doen. Kijk voor meer informatie op stlwerkt.nl.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie