John Havelaar wint Volvo Fuel Challenge
| 17:22 | Korneel Luth

John Havelaar wint Volvo Fuel Challenge

Chauffeur John Havelaar van Van Waveren Transport heeft afgelopen weekend de Nederlandse finale van Volvo’s Drivers’ Fuel Challenge gewonnen.

Daarmee heeft John een ticket naar het Zweedse Göteborg ‘in the pocket’. Hij vertegenwoordigt Nederland tijdens de finale op 9 september in Zweden.

Twaalf finalisten streden tijdens de nationale finale in Beesd voor de titel de zuinigste chauffeur van Nederland. Winnaar John Havelaar wint verder een Volvo Trucks Code 95 nascholingspakket (35 uur) en één jaar Dynafleet Fuel & Environment inclusief de Dynafleet App en een Fuel Efficiency rapportage tot het prijzenpakket.

John Havelaar wint Volvo Fuel Challenge

2 jaar geleden dicht bij de overwinning

John: “Twee jaar geleden deed ik al mee aan deze wedstrijd. Ik was toen dicht bij de overwinning, maar behaalde hem net niet. Nu is het toch gelukt. Ik ben heel trots op deze prestatie en vertegenwoordig Nederland heel graag op de wereldwijde finale in Zweden.”

Chauffeurs die tussen 1 maart en 31 mei 2016 een Volvo Trucks-praktijktraining Zuinig Rijden of Behavior Based Safety (BBS) volgden, konden deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge. Per maand werden de drie beste chauffeurs geselecteerd en bekend gemaakt. 

Daarnaast zijn er gedurende de gehele kwalificatieperiode drie wildcards uitgereikt waarmee de deelnemers direct doorgingen naar de nationale finale. 

Een van de beste mogelijkheden om kosten te besparen voor een transportbedrijf is brandstofbesparing. Het besparen van brandstof heeft daarnaast een gunstige uitwerking op het milieu.

“De truck heeft hier een groot aandeel in, maar de chauffeur is doorslaggevend. Een optimale samenwerking tussen de zuinige truck en de zuinige chauffeur levert het beste resultaat”, zegt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland.

John Havelaar wint Volvo Fuel Challenge

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie