Winnaar NK Veiligste Chauffeur 2023
| 08:48 | Arjan Olsthoorn

Jelger Miedema Winnaar NK Veiligste Chauffeur 2023

Vrachtwagenchauffeur Jelger Miedema uit Kreileroord is de winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur 2023. Op het TT Circuit in Assen was Miedema zaterdag de sterkste van alle 16 finalisten. Richard Pieters (Hoogeveen) en Rob van der Hoek (Oostvoorne) legden beslag op de tweede en de derde plaats.

Miedema was volgens de jury excellent in zijn voertuigbeheersing. Met pure controle maakte hij constant de goede keuzes. “Ik ben ontzettend trots! Mooi om nu te winnen nadat ik vorig jaar als tweede eindigde. Deze bokaal krijgt een mooi plekje thuis”, reageerde de 21-jarige Miedema, beroepschauffeur bij J. Miedema Transport.

De 16 finalisten legden allemaal vier proeven af, waarna er slechts drie finalisten doorstoomden tot de grote finale. Tijdens de finale-opdracht werd behendigheid gekoppeld aan alle aspecten van verkeersveiligheid en voertuigcontrole.

Bewustwording

Het NK Veiligste Chauffeur vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Miedema de loodzware TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

7 andere TVM Awards uitgereikt

Naast het NK Veiligste Chauffeur werden er vandaag 7 andere TVM Awards uitgereikt aan een beroepschauffeur (Ridder), BBL-student chauffeur wegvervoer (NK Veiligste Chauffeur Junior) en transportondernemingen. De TVM Award Veilig Transport, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector en Duurzaamheid zijn prijzen waar naast een jury ook het publiek haar stem kon laten gelden.

 • Ridder
  André Rezelman, chauffeur bij transportbedrijf Tas Transport uit ’t Zand
 • NK Veiligste Chauffeur Junior
  BBL-student Chauffeur Wegvervoer Thijs Laurenssen
 • Veilig Transport
  Transportonderneming Euser uit Barendrecht won de TVM Award Veilig Transport
 • MVO
  Transportonderneming Melis Logistics uit Duiven won de TVM Award MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)
 • Innovatie
  Nijwa/Tielbeke won de TVM Award Innovatie
 • Prestatie in de sector
  Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (O.S.C.) won de TVM Award Prestatie in de sector
 • Duurzaamheid
  Transportonderneming Ploegam uit Oss won de TVM Award Duurzaamheid
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie