J. van Gils Transport
| 10:40 | Arjan Olsthoorn

J. van Gils Transport kiest voor Renault Trucks T Evo

Comfortabel, zuinig en state-of-the-art uitstraling. Dat zijn voor J. van Gils Transport uit Made belangrijke redenen om te kiezen voor een Renault Trucks T EVO 440 4×2-trekker voor ADR-transport. De aflevering was extra bijzonder. Het is namelijk de eerste Renault Trucks T van het nieuwe model die door Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus is geleverd.

Met de ingebruikname van de Renault Trucks T EVO bestaat het wagenpark van J. van Gils Transport uit tien trucks. “Alles wat vloeibaar is rijden wij”, zegt eigenaar Jeffrey van Gils. “We doen nationaal en internationaal transport voor een aantal vaste opdrachtgevers. We hebben een paar trucks die uitsluitend in Nederland rijden. Ik ook, ik doe alleen binnenland. De andere jongens gaan naar België, Duitsland, Frankrijk en soms ook Italië en Polen.”

‘Meteen overtuigd’

Van Gils is zeer enthousiast over het nieuwe model Renault Trucks T. “Toen ik de Renault Trucks T EVO zag, was ik meteen overtuigd. EVO staat niet voor niets voor Evolution. Of het nu gaat om uitstraling, comfort of verbruik: in alle opzichten is het nieuwe model een stap vooruit.”

Van Gils Transport

Jeffrey van Gils: “Toen ik de Renault Trucks T EVO zag, was ik meteen overtuigd.”

De Renault Trucks T EVO 440 4×2-trekker is uitgerust met een zuinige 13-liter motor. Daarnaast heeft de truck allerlei functies om brandstof te besparen, zoals de voorspellende cruise control Optivision en Eco Cruise Control met Optiroll (uitrolmodus), voor een optimale balans tussen verbruik en gemiddelde snelheid. “Het resultaat zien we duidelijk in de praktijk”, zegt Van Gils. “Deze truck scoort met een verbruik van 1 op 4,5 uitstekend qua zuinigheid.”

‘Meer comfort’

De luchtgeveerde cabine, het infotainmentsysteem Roadpad+ en TomTom navigatie dragen bij aan optimaal comfort en gemak onderweg. “We doen graag iets extra’s voor onze chauffeurs. Het nieuwe model Renault Trucks T heeft weer net wat meer comfort in vergelijking met de vorige generatie. Denk aan een luxe chauffeursstoel, meer opbergruimte en de verstelbare stuurkolom, zodat de chauffeur zelf zijn ideale rijpositie kan instellen.”

Lees ook: Twee Renault T High-trekkers voor Van der Wiel Transport

Van Gils vindt het ook belangrijk dat een truck er netjes en strak uitziet. “Voor een echt onderscheidende look ten opzichte van onze andere trucks hebben we gekozen voor een spoilerpakket. De spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Goes heeft diverse delen gespoten, waaronder de onderbumper, instapbakken en de demperplaat. Daardoor springt deze truck er in ons wagenpark uit qua uitstraling.”

Flexibiliteit van Bluekens Truck en Bus

Adaptive Cruise Control en LED-koplampen en achterlichten zorgen voor optimale veiligheid. Nieuwe verlichting levert meer zicht en zichtbaarheid op. “De LED-verlichting is een verschil van dag en nacht”, zegt Van Gils. “LED-licht verbetert het zicht aanzienlijk en daarmee ook de veiligheid.”

De aflevering was in dit geval extra bijzonder. Het is de eerste Renault Trucks T EVO die door Bluekens Truck en Bus is afgeleverd. Van Gils: “Bluekens Truck en Bus heeft zich zeer flexibel opgesteld. We hadden al een order geplaatst voor een Renault Trucks T High van het oude model. Maar toen we de Renault Trucks T EVO zagen en aangaven dat we dit model wilden hebben, heeft Bluekens Truck en Bus volop meegewerkt om dit voor ons mogelijk te maken.”

J. van Gils Transport heeft nu zes Renault-trucks in de vloot. “We rijden al jaren met Renault-trucks en dat bevalt goed. Het zijn kwalitatief goede trucks en ook de samenwerking met Bluekens Truck en Bus verloopt uitstekend en naar volle tevredenheid. Het is een dealer die voor ons klaarstaat als dat nodig is en met je meedenkt. De flexibiliteit die ze toonden rond de aanschaf van onze nieuwe Renault-truck is daar een goed voorbeeld van.”

J. van Gils

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie