| 11:00 | Arjen van Vliet

Iveco’s toekomstvisie op IAA

Vanaf vandaag tonen de Europese truckmerken hun laatste ontwikkelingen op de internationale vrachtwagenbeurs IAA in Hannover. Iveco toont er een visie op toekomst met de Z truck.

Iveco toont op de IAA de Z truck, waarbij de Z staat voor Zero, ofwel nul. Nul CO2-uitstoot, nul tijdverlies, nul ongelukken en nul stress voor de chauffeur. Het is een toekomstvisie, zoals Mercedes die toont met de Urban E Truck, een kleine elektrische vrachtwagen voor stadsdistributie.

Grote onthullingen op truckgebied zijn er niet. Zowel MAN als DAF presenteert er een nieuw connect-systeem, waarmee transportbedrijven hun auto’s te allen tijde kunnen monitoren op allerlei gebieden. De meeste andere truckmerken beschikten reeds over een dergelijk systeem. DAF toont ook een verbeterde versie van de MX5 en MX7-motoren.

daf-connect-640 - IAA

De nieuwe Scania trucks staan uiteraard ook op de IAA. De beurs duurt tot en met 29 september. Hoewel net in elkaar geschroefd en amper een meter gereden, is de nieuwe Scania goed genoeg bevonden door de jury van de International Truck of the Year verkiezing voor die eretitel.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie