| 13:00 | Robert Servaas

Iveco vernieuwt zijn Daily bestelwagenprogramma

Iveco presenteerde in Turijn de nieuwe Daily met een verbeterde rijervaring en comfort, technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en een geavanceerde veiligheidsuitrusting. Verder biedt de Daily meer connectiviteit en is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-emissienormen.

Belangrijkste vernieuwingen voor de bestelwagenreeks vormen de toevoeging en uitbreiding van de veiligheids- en assistentiesystemen. Zo is de nieuwe Daily voorzien van een automatisch noodremsysteem en City Brake PRO. Het eerste detecteert een dreigende aanrijding en remt zelf als de bestuurder niet reageert. City Brake PRO gaat nog verder want dit systeem werkt bij snelheden onder de 50 km/h. Adaptive Cruise Control houdt de instelde snelheid vast en reguleert een veilige afstand tot de voorganger, terwijl Proactive Lane Maintenance Assistent voorkomt dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Tenslotte helpt de Crosswind Assist de bestuurder het voertuig in de rijstrook te houden bij hevige zijwind.

De nieuwe LED-verlichting heeft een nauwkeurigere lichtbundel wat meer zicht oplevert. Verder heeft de stuurbekrachtiging een City-modus waarin de besturing 70% lichter wordt wat het manoeuvreren in de stad makkelijker maakt. Bovendien is het stuurwiel zelf nu in hoogte en diepte te verstellen voor een nog betere zitpositie. Het nieuwe dashboard omvat een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie voor onder meer het infotainment systeem en de navigatie.

Dankzij de verregaande connectiviteit kan het onderhoud nog beter worden ingepland, het voertuig communiceert immers met de dealer. Ook is het onderhoudsinterval opgerekt tot 60.000 km. Er is keuze uit twee motoren, de 2,3 liter met vermogens van 116 tot 156 pk en de 3,0 liter met drie vermogens van 160 tot 210 pk. Van de laatste is ook een versie op CNG leverbaar. Diverse verbeteringen als een turbo met variabele geometrie, een nieuwe dynamo en banden met een lage rolweerstand moeten zorgen voor een 10% lager brandstofverbruik.

 

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie