Gebroeders Vos
| 10:29 | Arjan Olsthoorn

Iveco Trakker 6×6 voor Gebroeders Vos

Vol trots heeft John Timmermans onlangs als eigenaar van Gebroeders Vos B.V. uit Goirle een stoere Iveco Trakker 6×6 in ontvangst genomen. Het straat- en hoveniersbedrijf gaat met een 21-tons Effer laad- en loskraan de weg op in regio Tilburg.

Gebroeders Vos kan letterlijk bouwen op een sterk bouwvoertuig met 450 pk. De Trakker is voorzien van een mechanische gestuurde wide spread achteras. Hierdoor is een laadvermogen haalbaar van circa 17 ton. Daarnaast is de Iveco uitgerust met een 21-tons Effer laad- en loskraan die een reikwijdte kent van zo’n 12,5 meter en tot ongeveer 1.800 kilogram kan grijpen. Deze kraan is geleverd door Kluytmans Service. John Timmermans heeft tijdens de configuratie van de Trakker verder gekozen voor een container kabelsysteem van VDL uit Hapert, waardoor het in smalle straten gemakkelijk kan laden en lossen.

Het wiel niet twee keer uitvinden

Gebroeders Vos is vooral aan het werk rondom de kerk, in een cirkel van circa 40 á 50 kilometer rondom Tilburg. Voor haar klanten verzorgt het straatwerk, hovenierswerk, grondwerk en het aanleggen van een riolering. Als je het wiel eenmaal hebt uitgevonden dan ga je dit zeker niet opnieuw doen. Timmermans heeft namelijk veel goede ervaringen met Iveco’s: “Deze zijn erg robuust en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. We hebben daarom ook niet meer verder gekeken dan de Iveco Trakker. Deze 6×6 is perfect voor het werk dat wij doen.”

CO2-reductie

CO₂-reductie is daarbij een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, waar de Trakker een essentieel aandeel in levert. Gebroeders Vos stapt namelijk over van een Euro 5 naar Euro 6 Step D truck van de laatste generatie. Daarnaast maakt de truck geen gebruik van EGR of een actieve roetfilter voor de nabehandeling van uitlaatgassen. De SCR-technologie in de nieuwe terreinwagen helpt Gebroeders Vos om de bedrijfskosten te drukken, omdat het onder andere kan rekenen op een laag brandstofverbruik.

Gebroeders Vos

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie