Iveco S-Way camera
| 12:03 | Arjan Olsthoorn

Iveco test S-Way met camera’s

We kennen inmiddels allemaal het MirrorCam systeem op de Mercedes-Benz trucks. Dat is het camerasysteem dat de zijspiegels vervangt. We weten dat andere fabrikanten daar inmiddels ook mee testen, maar op de Iveco S-Way zagen we dat nog niet eerder.

Een oplettende chauffeur spotte deze S-Way zonder zijspiegels in Duitsland op een parking. De Iveco moet het doen zonder de reguliere zijspiegels – dat valt meteen op – en in plaats daarvan zijn camera’s gemonteerd. Deze zijn gemonteerd aan de A-stijl en niet, zoals bij Mercedes-Benz, boven de deur. Iveco laat verder niets weten over het testen met camera’s. Naast Iveco test ook DAF met camera’s en weten weten we dat MAN bezig is met een camerasysteem. Echter zijn ze bij MAN nog niet klaar met de ontwikkeling van het systeem waardoor er op de nieuwe TGX voorlopig alleen spiegels leverbaar zijn.

Iveco met camera

De S-Way werd gespot door een oplettende chauffeur.

 

Mercedes-Benz Actros met MirrorCam

Eerder reden wij al met de spiegelloze Actros 1848 LS Gigaspace.

1 Reactie
  1. Ik beb meer dan 1 miljoen kilometers gedaan met mijn geliefde IVECO Nooit maar een probleem mee gehad niet met de turbo die Ik nooit heb moeten vervangen Het was de beste trekker en de zachte Stralis 430 die Ik nu mis

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie