Iveco Stralis voor Groenewold Stadskanaal
| 14:41 | Korneel Luth

Iveco Stralis voor Groenewold Stadskanaal

Onlangs werd een mooie nieuwe Iveco Stralis toegevoegd aan het Nederlandse wagenpark.

Groenewold Stadskanaal nam onlangs een nieuwe Iveco ‘EcoStralis’ Hi-Way in gebruik. De trekker wordt ingezet voor internationaal transport op vooral Scandinavië, met een eveneens nieuwe Knapen schuifvloer-trailer.

Voor de nieuwste aanwinst stapte Groenewold af van zijn bekende rode huisstijl. De nieuwe combinatie van trekker en oplegger is namelijk uitgevoerd in de huisstijl van de klant, Jongkind Substrates.

Directeur Sake Groenewold: “Wij hebben al heel lang een uitstekende relatie met Jongkind en dat wordt met de inzet van deze combinatie bevestigd. Wij rijden voornamelijk op Zweden en met deze Knapen walking floor-oplegger kunnen we met pallets heen, en met los gestort witveen als retourlading terug rijden.”

Cursor 11 met SCR-only

De Iveco EcoStralis is uitgerust met de Cursor 11 motor met SCR-only technologie. De motor levert 420 pk en een maximaal koppel van 1900 Nm; dat laatste is al bij 1.050 toeren beschikbaar. De truck heeft daarmee ruim voldoende in huis voor de vaak volumineuze lading die Groenewold vervoert. Groenewold uit Stadskanaal heeft een vloot van acht combinaties.

De Iveco is uitgerust als ‘EcoStralis’ wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van EcoRoll en van speciale software voor een optimale efficiency. Daarbij geholpen door de speciale 0W20 motorolie voor nog minder inwendige frictie.

“Voor ons is het ontbreken van EGR een extra motivatie om Iveco te kopen”, zegt Groenewold. “Wij hebben toch al uitstekende ervaringen met dit merk, maar het SCR-only systeem spreekt mij erg aan. Bijkomend voordeel is de erg lange onderhouds-interval van 150.000 kilometer. Voor een Euro-6 truck is dat heel bijzonder”, aldus Groenewold.

Al jaren tevreden Iveco-rijders

Groenewold voert een twee merken beleid waar Iveco al ruim twintig jaar als leverancier in voor komt: “Wij zijn dus al jaren tevreden Iveco-rijders en hebben uitstekende ervaringen met het merk en de organisatie. Ook de chauffeurs zijn er tevreden over.”

“De prestaties zijn uitstekend en Iveco dealer Cornelis in Hoogeveen staat altijd voor ons klaar. Uiteraard is er in die twintig jaar wel eens wat gebeurd, zelfs in Zweden maar dat is altijd keurig en bijzonder snel opgelost.”

“Wij rijden lang met de trucks, soms tot 1,5 miljoen kilometer en dat blijkt voor de Iveco-motoren geen enkel probleem. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in deze nieuwe Euro-6 motoren.”

Iveco en Knapen-trailer

De nieuwe Stralis werd door dealer Cornelis voorzien van een hydrauliek-unit voor de Knapen-oplegger. Desondanks biedt het chassis nog ruimte voor 800 liter brandstof. Verder is de Iveco afgestemd op de nieuwe oplegger. Zo is de luchtvering van de oplegger regelbaar met de standaard-unit die Iveco levert voor de trekker. Verder zijn de aslasten uitleesbaar op het dashboard.

Hi-Way-cabine ruim voorzien van opties

De truck is voorzien van de ruime Hi-Way cabine en is uitgerust met vele praktische opties. Zo is er gekozen voor de grote koelkastlade, een magnetron, twee luxe en geveerde stoelen en een zware omvormer naar 220 volt.

Verder koos Groenewold voor het Iveconnect-systeem met audio- navigatie, telecommunicatie en boordcomputer. Voor de finishing touch werd de truck voorzien van het ‘Cornelis Comfort Pakket’ met onder andere aangepaste gordijnen, een maatwerk matras en een gepersonaliseerde stoel- en stuur verstelling.

Groenewold: “Stuk voor stuk opties met speciale zorg en aandacht voor de specifieke chauffeurs wensen waardoor de chauffeur het nog beter naar de zin heeft in de Hi-Way-cabine.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie