IVECO Stralis voor BTS uit Heeswijk-Dinther
| 12:15 | Truckstar Redactie

IVECO Stralis voor BTS uit Heeswijk-Dinther

6×2 bakwagen met 420 pk Cursor 11 SCR-only krachtbron

Onlangs heeft Brabantse Transport Service(BTS) uit Heeswijk-Dinther een nieuwe IVECO Stralis 420pk Cursor 11 Euro-VI met haakarm in gebruik genomen. De nieuwe IVECO Stralis zal worden ingezet voor het transport van containerbakken met destructiemateriaal. Op de combinatie van de nieuwe Stralis en aanhangwagen kunnen drie containerbakken worden geladen. 

Brabantse Transport Service (BTS) uit Heeswijk-Dinther is een doorgroei vanuit het mesttransport en loonwerk waarmee eigenaar Willy Ketelaars bijna 30 jaar geleden begon. Ketelaars begon zijn bedrijf met een Daf 2800 trekker en is sindsdien altijd opzoek naar de juiste transportoplossingen. BTS heeft momenteel een wagenpark van 13 zware voertuigen. 12 hiervan worden ingezet voor het transport van destructiemateriaal voor Rendac uit Son. Het 13e voertuig wordt vooral gebruikt voor het transport van mest en compost. 

“Wij werken 20 uur per dag met onze voertuigen bij BTS . Dit gaat dus bijna dag en nacht door. De voertuigen moeten 100% kloppen om goed mee te werken.” Aldus Ketelaars. BTS heeft verschillende combinaties op de weg. Het transport van destructiemateriaal gebeurt door middel van containerbakken. Deze kunnen op opleggers en containerchassis + aanhanger worden meegenomen. De voertuigen van BTS zien er altijd netjes en schoon uit. Dit komt mede doordat de voertuigen na elke rit uitgebreid worden gereinigd en ontsmet.

Hi-Road

De nieuwe IVECO Stralis van BTS is opvallend uitgevoerd in de standaard kleuren en striping van het Brabantse transportbedrijf. De drie-assige containerwagen met hefbare sleepas is uitgevoerd met de Hi-Road cabine die uitstekend geschikt is voor het distributiewerk dat wordt uitgevoerd. Met de aanhanger erachter is de totale lengte van de combinatie 18,75 meter. Met 3 volle containerbakken ligt het totaalgewicht van de combinatie rond de 50 ton. Willy Ketelaars: “Door het wijzigen van een aantal regelgevingen waren we genoodzaakt om te zoeken naar een nieuwe combinatie om 3 containerbakken te vervoeren. Uiteindelijk is dit een mooie nieuwe IVECO Stralis geworden.”

IVECO Stralis voor BTS uit Heeswijk-Dinther

Foto: De Stralis kan drie containerbakken vervoeren

Een aantal factoren gaven uiteindelijk: “Wij werken 20 uur per dag met de auto’s en rijden ongeveer 275.000 kilometers per jaar. Enkel in het binnenland. De vrachtwagen moest dus een prettige werkplek zijn voor de chauffeurs.” Het interieur van de cabine en het lage geluidsniveau van de truck waren hierbij belangrijk. “Daarnaast heeft IVECO en dealer Schouten een goed netwerk waar we op kunnen rekenen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie