lannutti
| 11:06 | Arjan Olsthoorn

Italiaanse Lannutti plaatst order voor 1000 Volvo’s FH

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf hoopt met deze technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen.

Lannutti Group is actief in acht Europese landen met een vloot van 1.800 vrachtwagens. De beslissing om te investeren in 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks is genomen na een uitgebreide brandstoftest. Daarbij is de nieuwe Volvo FH I-Save vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. Het resultaat was een verbluffende brandstofbesparing van 10 procent in vergelijking met een gelijkwaardige standaardtruck.

‘Positieve testperiode’

“Wanneer we trucks in onze vloot vervangen, geven we prioriteit aan voertuigen met een lage uitstoot. Naast betrouwbaarheid is een laag eigengewicht van de truck cruciaal om een ​​hoog laadvermogen te creëren. Ook om het brandstofverbruik te beperken. Na de positieve testperiode hebben we besloten dat alle nieuwe Volvo-trucks I-Save-trucks moesten zijn,” verklaart Valter Lannutti, directeur van Lannutti Group. De trucks van Lannutti zijn ook uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan Lane Change Support en Driver Alert Support, die ongevallen helpen voorkomen.

‘Extra veiligheidssystemen zijn goede investering’

“We sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om onze chauffeurs een veilige en comfortabele werkplek te bieden en het is ook een manier om onze leveringen veilig te stellen. Gelukkig zijn de meeste ongevallen klein. Desalniettemin hebben trucks die betrokken zijn bij een ongeval vaak een reparatie nodig en is het al helemaal kostbaar als een truck ‘total loss’ wordt verklaard. Laat staan wat een impact het kan hebben voor een chauffeur. Al met al ben ik ervan overtuigd dat extra veiligheidssystemen een goede investering zijn,” zegt Valter Lannutti.

De 1.000 Volvo’s FH I-Save zullen in 2021 en 2022 aan Lannutti worden geleverd.

lannutti

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie